Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луганськ хоче відокремитись і шукає підтримки у Путіна

П'ятниця, 26 листопада 2004, 15:10
Луганська облрада ініціює створення Південно-східної республіки.

В п’ятницю сесія луганської облради 84 голосами при одному проти проголосувала за створення виконавчого комітету, якому передається вся повнота влади на території області.

Згідно з рішенням депутатів, виконком очолив голова Луганської обласної державної адміністрації Олександр Єфремов.

Виконком має розробити комплекс заходів з координації діяльності відповідних виконкомів на місцях. Райради мають провести терміново позачергові сесії, на яких створити власні виконавчі комітети.

На з'їзді східних та південних регіонів областей України, який має відбутися в Сіверськодонецьку, мають бути обговорені напрямки діяльності податкових органів, міліції, банківських структур.

До складу виконкому увійшли 18 осіб, в основному це – заступники і начальники відділів облдержадміністрації, голова обласного СБУ, податкової, голова профспілок.

Сесія також своїм рішенням заборонила виїзд за територію області організованим групам з вузів та підприємств без дозволу цього виконкому.

В п'ятницю зранку також відбулася рада громадської організації "Регіон", співголовами якої є голова ОДА Єфремов та голова обласної ради Віктор Тихонов.

На раді обговорювалися деталі з'їзду депутатів всіх рівнів південних та східних областей України, які підтримали Віктора Януковича. На з'їзді буде обговорюватися питання про створення Південно-східної республіки.

В суботу з 10:00 до 11:00 має відбутися попереджувальний страйк на всіх підприємствах області.

Пропонувалося також не відвантажувати вугілля у західні області України, припинити подавати електроенергію та здійснювати виплати до держбюджету.

В п’ятницю з 13.00 до 15.00 перед будинком облдержадміністрації відбулося одразу два мітинги на підтримку Ющенка і Януковича. Загальна кількість учасників - близько 500 осіб.

Як повідомили у прес-службі СПУ, депутати прийняли рішення про звернення до Володимира Путіна з проханням про визнання її Росією створюваної республіки. Чекають приїзду мера Москви Юрія Лужкова, повідомляє прес-служба Соцпартії.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування