Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мін'юст змінив пояснення перевиборів. Лавринович переплутав закони?

П'ятниця, 26 листопада 2004, 16:51
Міністерство юстиції України надіслало нове роз'яснення порядку та процедури проведення перевиборів Президента України.

За роз’ясненням Олександра Лавріновича, повторні вибори призначаються в строки та згідно з процедурою, визначеною законом про вибори президента (18 березня 2004 року №1630-IV).

Згідно із Законом, повторні вибори президента проводяться, якщо до виборчого бюлетеня для голосування було включено не більше двох кандидатів на пост Президента України і жодного з них не було обрано.

Повторні вибори Президента України відбуваються в останню неділю дев'яностоденного строку з дня прийняття постанови Верховної Ради України про призначення повторних виборів.

Постанова Верховної Ради про призначення повторних виборів приймається не пізніш як на п'ятнадцятий день після дня внесення до Верховної Ради України відповідного подання Центральної виборчої комісії.

Виборчий процес повторних виборів президента розпочинається наступного дня після офіційного опублікування постанови Верховної Ради України про їх призначення.

Повторні вибори Президента України проводяться тими ж територіальними та дільничними виборчими комісіями на тих же виборчих дільницях, що діяли під час останніх. У разі необхідності зміни у складі виборчих комісій здійснюються у порядку, передбаченому цим Законом.

Повторне висування кандидатів та подання документів до ЦВК закінчується за сорок п'ять днів до визначеного дня повторних виборів, повідомляє УНІАН.

Водночас раніше Міністерство юстиції України надсилало такий порядок та процедуру проведення перевиборів Президента України:

Згыдно з ним повторні вибори призначаються в строки та згідно з процедурою, визначеною Законом України Про вибори Президента України (5 липня 1999 року N 1297-XII), зазначив Ларинович, повідомляє прес-служба мін’юсту.

У разі визнання виборів президента такими, що не відбулися, або якщо повторне голосування не дало змоги визначити кандидата, обраного президентом, ЦВК не пізніш як на десятий день після встановлення результатів виборів вносить до Верховної Ради подання про призначення повторних виборів з повторним висуванням кандидатів у президенти.

Після цього Верховна Рада не пізніш як у двомісячний термін після дня виборів приймає рішення про проведення повторних виборів президента.

Висування і реєстрація кандидатів у президенти, інші заходи, пов'язані з проведенням повторних виборів президента, проводяться в порядку, встановленому цим законом.

За рішенням ЦВК вибори можуть проводитись раніше утвореними окружними та дільничними виборчими комісіями по виборах президента.

Повідомлення про проведення повторних виборів президента публікуються в пресі та оголошуються в інших засобах масової інформації.

Вибори призначаються на неділю або інший неробочий день, передбачений законодавством. Про день виборів Верховна Рада повідомляє через ЗМІ.

ЦВК оголосила результати виборів президента 24 листопада. Таким чином, подання про призначення повторних виборів Ківалов має подати 3-4 грудня.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування