На УТ-1 знову примушують знімати тільки Януковича. Журналістів-страйкарів хочуть звільнити

П'ятниця, 26 листопада 2004, 17:10
Президент УТ-1 Олександр Савенко дав розпорядження голові профспілки Сергію Шеріну шукати будь-які приводи, щоб поступово звільнити співробітників, що вимагали підписання угоди про редакційну політику та оголосили страйк, не погоджуючись робити новини "за темниками".

Про це повідомляє джерело на УТ-1.

Тепер усі, хто вчора виборов право на збалансовані новини, на знак недовіри до керівництва компанії лишають за собою право вимагати відставки президента телекомпанії як людини, що не викликає довіри.

"Вже не раз нам говорили і обіцяли одне, а тим часом робили протилежне, - вважають працівники каналу. – Учора ми були свідками, як телеканали "1+1" та "Інтер" показали приклад солідарності менеджерів та колективу".

"Наш головний менеджер лишився осторонь. Сьогодні новини виходять збалансованими лише завдяки стійкості журналістів та більш-менш ліберальній позиції керівництва новин".

Журналісти все ще перебувають під тиском адміністрації і потребують підтримки колег, і, зокрема, комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації.

"Сьогодні нам відмовляють ставити камеру прямого ефіру на Майдані, натомість – ставлять її на Привокзальній площі, де зібралися прибічники Януковича", - говорять співробітники УТ-1.

Тим часом, президент Національної телекомпанії Олександр Савенко і голова профкому УТ-1 Сергій Шерін почали розповсюджувати фальшиве звернення від імені працівників НТКУ, де йдеться про те, що співробітники вважають, буцімто об'єктивно висвітлюють події під час виборів.

Ініціативна група Незалежної медіа-профспілки заявляє, що це – "спроба розколоти колектив і звести нанівець намагання тих, хто хоче працювати збалансовано".

"Ми, працівники "Вістей", новинної програми, стрижня-каналу, як ніхто знаємо, як відбувалося маніпулювання відео- та інформацією і закликаємо не вірити фальшивкам і солодким улещуванням про нашу нібито об'єктивність під час виборів".

Незалежна медіа-профспілка заявляє: "Нас змушували брехати і це як на нашій совісті, так і на совісті менеджменту. Просто ми боремося за професію, в той час як хтось – за посади".

Незалежна медіа-проспілка УТ-1 ініціює проведення зборів колективу, де будуть розглядатись зміни до колективного договору. Ревізійна комісія має повністю перевірити діяльність профспілки і її голови Шеріна.

"Ми також виступимо з оцінкою політичної ситуації в Україні та обговоримо морально-етичні засади роботи журналістів", - повідомляє Незалежна медіа-профспілка НТКУ.

Збори Незалежної медіа-профспілки відбудуться в понеділок, 29 листопада, о 12.00.

Журналістська спілка "Професійні стандарти"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування