Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГЕНПРОКУРОР ВИМАГАЄ ЗАКРИТИ "5 КАНАЛ"?

П'ятниця, 26 листопада 2004, 17:35
Генпрокурор Васильєв ставить питання про відповідальність суб’єктів ефірного простору, що транслюють сюжети, які містять заклики до вчинення злочинних дій.

Про це ідеться у листі Васильєва голові Держкомтелерадіо Чижу та голові Нацради з питань ТБ і радіо Холоду.

У документі зазначається, що ГПУ "закликає усіх учасників нинішніх політичних подій проявляти зваженість і пам’ятати про вимоги Конституції та чинного законодавства".

У заяві ГПУ наводяться приклади порушення чинного законодавства, що мали місце останнім часом. Так, вказується, що кілька телевізійних каналів вдалися до "нехтування" законодавством.

Як зазначається у документі, ці канали всупереч вимог статті 2 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" "видають в ефір телесюжети, що містять заклики до захоплення вокзалів, аеропортів, блокування вулиць, автошляхів, залізниць, адміністративних будівель, тобто до вчинення злочинних дій".

Васильєв у листах "ставить питання про відповідальність винних суб’єктів телеефіру".

У своїй заяві Генпрокуратора нагадує також про 7 кримінальних справ, що були порушені слідчими підрозділами органів внутрішніх справ Києва відносно "захоплення будівель і перешкоджанням нормальній роботі підприємств, установ, організацій".

Зокрема, йдеться про захоплення приміщення "Українського дому", Федерації профспілок України, інших державних установ тощо.

"Генеральна прокуратура України переконана, що за кожним фактом порушення закону має відбутися повне і всебічне розслідування. Винні мають понести відповідальність", йдеться у заяві.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування