Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Білоконь вже не пропонує міліціонерам пити горілку, але проти підтримки Ющенка

П'ятниця, 26 листопада 2004, 18:58
МВС України заявляє, що відповідно до закону працівники міліції не можуть приєднуватися до політичних партій і рухів.

"Вони не мають права брати участь у політичному протистоянні, оскільки це істотно обмежує права громадян", говориться в заяві департаменту по зв'язках із громадськістю МВС України.

"Отже, відкрите проголошення співробітником міліції себе прихильником того або іншого політичного лідера є грубим порушенням закону й присяги на вірність народу України", відзначають у МВС.

"Останнім часом у засобах масової інформації з'являються заяви окремих працівників міліції про підтримку ними одного з кандидатів у президенти України й відмова від виконанні злочинних, як вони вважають, наказів", говориться в документі.

"Ті, хто робить такі заяви, очевидно забули, що в державі діє Конституція України, є діючий президент України (він же - Верховний головнокомандуючий Збройних сил), функціонує законно створений уряд".

У МВС заявляють, що "абсолютна більшість співробітників міліції засуджують тих колег, які не маючи на це права беруться робити заяви від імені міліцейських колективів".

"Міліція діяла, діє й буде діяти винятково в правовому полі нашої держави. Це стосується всіх - від міліціонера до керівництва Міністерства внутрішніх справ. Тому ніяких злочинних наказів ніхто ніколи не давав і не буде давати", зазначається в заяві МВС.

Міністр внутрішніх справ України Микола Білоконь, колегія МВС України закликають працівників міліції бути вірними Конституції України, присязі, службовому обов'язку, стати прикладом витримки, мужності, урівноваженості й виражають упевненість, що політична криза найближчим часом буде дозволений, причому - винятково мирним шляхом".

Відповідно до українського законодавства співробітники правоохоронних органів не можуть складатися в політичних партіях і рухах.

"Новини-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...