Ющенко просить Смєшка про захист

П'ятниця, 26 листопада 2004, 19:42
Комітет національного порятунку, який очолює Віктор Ющенко, звернувся до голови СБУ Ігоря Смєшка, а також співробітників СБУ з вимогою захистити громадян від криміналітету.

Відповідне звернення було зачитано в ефірі "5 каналу" ведучим Миколою Вереснем.

"З ряду областей України до міста Києва організовано привезені десятки тисяч осіб. Серед них є як звичайні громадяни, яких відправили до столиці шляхом примусу та погроз, так і злочинні елементи", - зазначає комітет Ющенка.

У заяві сказано, що ці люди "були організовані у групи, озброєні холодною та вогнепальною зброєю, отримали від організаторів поїздки злочинні інструкції та гарантії звільнення від кримінальної відповідальності і разі вчинення злочинів".

"У зв'язку з вищезазначеним та постійними зверненнями громадян захистити їх від кримінальних елементів, звертаємося до СБУ з вимогою вжити невідкладних заходів по усуненню загрози життю громадян та конституційному ладу України", - йдеться в оприлюдненому зверненні.

Також Комітет нацпорятунку звернувся до промисловців, підприємців, роботодавців України із закликом підтримати політичний страйк, щоб відвоювати право на волевиявлення

У зверненні йдеться про те, що не повинно бути ніякого екстремізму, ескалації конфлікту, конфронтації. "Лише порядок і дисципліна, організованість і толерантність, лише виважені відповідальні дії, коли усі ми разом", - сказано в зверненні.

Комітету нацпорятунку також звернувся до молоді щодо підтримки загальнонаціонального страйку.

"Тільки за умови активних дій можна відстояти право на вільне волевиявлення, захистити людську гідність та честь", - зазначається у зверненні.

Також у зверненні зазначено, що тільки активними діями можна здолати упевненість "знахабнілої зграї тих, хто вважає, що Україна повинна жити не за демократичними законами, а "по поняттях".

В ньому міститься заклик переконати батьків і вчителів, що якщо вони "залишаться осторонь "помаранчевої" революції, то вони можуть кінцево втратити шанс на можливість жити в достойній державі, впевнено дивитися в завтрашній день!".

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування