Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луганськ робить крок назад та відхрещується від рішення відокремитись?

П'ятниця, 26 листопада 2004, 19:56
Помічник голови Луганської облради Олег Сидоренко спростував повідомлення деяких ЗМІ про те, що депутати облради ухвалили рішення про створення так званої "Автономної Південно-Східної Української республіки".

Відповідаючи на запитання РІА "Новости" по телефону, чи було ухвалене сьогодні на сесії таке рішення, Сидоренко відповів: "Ні".

За його словами, Луганська облрада зміцнює структури місцевої влади в умовах, коли блокована робота центральних органів влади.

Як повідомила прес-служба облради, її сесія прийняла в п’ятницю постанову "Про зміцнення організаційної структури місцевої влади в Луганській області". Відповідно до неї, організовано виконком, на який покладено всю повноту виконавчої влади в регіоні. Головою виконкому обрано голову обладміністрації Олександра Єфремов.

Після нормалізації ситуації в Україні новоутворений орган влади буде ліквідований і відновлений нормальний порядок роботи обладміністрації.

Сесія визнала такими, що також втратили силу, рішення Луганської обласної ради "Про делегування окремих повноважень обласної ради обласній державній адміністрації" та "Про управління спільною власністю територіальних громад".

Прес-служба облдержадміністрації повідомила, що 28 листопада в Сіверськодонецьку пройде з'їзд органів місцевого самоврядування і виконавчої влади Південно-Східних територій України.

Луганська облрада винесла на розгляді з'їзду "пропозицію про організацію робочої групи зі створення й формування податкової, платіжної, банківської, фінансової системи південно-східних територій", повідомив Сидоренко.

Він пояснив, що йдеться про забезпечення безпеки територій в умовах, коли блокована робота центральних органів влади.

"Центральні органи влади блоковані, Кабінет Міністрів забитий, людей туди не пускають на роботу, блокована діяльність адміністрації президента, Верховної Ради і Верховного суду", - сказав помічник голови Луганської облради.

На його думку, на з'їзді пропозиції з управління територіями обговорюватимуться "в рамках тієї політичної ситуації, яка складеться на той момент".

"Цілком можливо, що на той момент ситуація набуде не мітингового, а більш законного характеру", - сказав Сидоренко.

Уніан

Читайте також:

Луганськ хоче відокремитись і шукає підтримки у Путіна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування