500 одеситів вирішили створити автономію?

П'ятниця, 26 листопада 2004, 20:41
У п'ятницю на мітингу на Думській площі перед будинком Одеської міської ради прихильники Віктора Януковича вирішили ініціювати питання про створення "Самовправної території Новоросійський край".

Також учасник мітингу, на якому були присутні близько 500 осіб вирішили створювати робочих дружин для підтримки порядку в Одесі.

Виступаючи на мітингу, професор Одеського національного університету Василь Попков повідомив також про створення оргкомітету з проведення конференції, на якій буде оголошено про створення автономної території "Вільний Південь".

У п'ятницю депутати місцевих рад Одеської області прийняли резолюцію, у якій зокрема, говориться: "Ми, депутати місцевих рад Одеської області, відзначаємо, що антиконституційні дії опозиційних сил - блоку "Наша Україна", БЮТ, Соціалістичної партії поставили країну на грань громадянського конфлікту й розколу.

В Україні відбувається спроба державного перевороту, грубо зневажається Конституція й чинне законодавство. Опозиція відкидає пропозиції діалогу, який міг би вирішити кризову ситуацію".

Депутати місцевих рад Одеської області прийняли рішення "підтримати рішення Національної ради за узгодженням діяльності загальнодержавних і регіональних органів і місцевого самоврядування від 24 листопада 2004 року й прийняти його до неухильного виконання".

Крім цього, "у випадку захоплення влади антиконституційним шляхом набуває чинності рішення про встановлення на території Одеської області територіального утворення, що буде керуватися діючою Конституцією й законами України".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування