Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗАСІДАННЯ В МАРІЇНЦІ ЗАВЕРШИЛОСЯ, ЮЩЕНКО, КУЧМА І ЯНУКОВИЧ ДОМОВИЛИСЯ ПРО ПЕРЕГОВОРИ І МИР

П'ятниця, 26 листопада 2004, 20:57
Влада та опозиція домовилися про початок проведення переговорів щодо розв’язання конфлікту навколо виборів президента.

Про це заявив Кучма після зустрічі.

"Зустріч із самого початку відбувалась в самій добрій атмосфері з бажанням знайти вихід, а на заганяти проблему в тупик", - зазначив чинний президент України після закінчення зустрічі.

"Ми були спільної думки, що враховуючи ту ситуацію, що сьогодні частина населення проголосувала за Віктора Януковича, а друга за Віктора Ющенка, то ні в якому разі ніхто не повинен відчувати переможеним і переможцем", - зазначив Кучма.

"А саме головне, враховуючи нашу таку хитку демократію ми розуміємо, що не все так добре в нашому домі з точки зору порозуміння регіонів, то обов’язково при врегулюванні цієї кризи це повинно бути враховано", - додав він.

Після цього Кучма зачитав рішення за підсумками переговорів.

"Сторони виступають проти застосування сили, що може призвести до ескалації конфлікту та кровопролиття.

Друге: сторони заставляють про початок політичних переговорів про пошуки шляхів мирного врегулювання політичної кризи в Україні за участю Леоніда Кучми, Володимира Литвина, Віктора Ющенка та Віктора Януковича.

Для забезпечення переговорного процесу сторони створюють робочу групу з метою досягнення спільного рішення для врегулювання політичної кризи, яка починає роботу від сьогодні.

Сторони очікують від Верховного Суду України гласності та відкритості при розгляді скарг, поданих у зв’язку з виборами президента України".

Від імені обох сторін він висловив вдячність представнику ЄС Солані та ОБСЄ Кубішу, президенту Польщі Кваснєвському, президенту Литви Адамкусу, спікеру російської Держдуми Гризлову "за їх готовність і надалі сприяти у проведенні переговорного процесу із цих проблем".

Після цього він потиснув "з надією" руку обом кандидатам - спочатку Ющенку, потім Януковичу.

Квасневський і Солана, коли тиснули руку Ющенку, дещо приобіймали його. Солана поплескав Ющенка по плечу. Під час трансляції по телебаченню не було видно, з якими емоціями вони тиснуть руку Януковичу - камери в цей час тримали в кадрі Кучму.

"З моєю участю і спікер Верховної Ради ми достойно вийдемо з цієї непростої ситуації, бо ми всі розуміємо що Україна у нас одна, а наслідки, якщо ми не знайдемо розв’язання, вони будуть занадто несприятливі для українського народу", - закінчив Кучма.

Під час зустрічі всі учасники були у краватках, крім Януковича, який одягнув блакитний гольфік.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування