Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ВИМАГАЄ ПОВТОРНІ ВИБОРИ 12 ГРУДНЯ, ГОЛОВНИЙ ПЕРЕГОВОРНИК - ПЛЮЩ

П'ятниця, 26 листопада 2004, 21:49
Віктор Ющенко вважає, що єдиним виходом із ситуації політичної кризи може бути повторне голосування на виборах президента.

Як заявив Ющенко на мітингу в Києві, повторні вибори мають відбутися 12 грудня.

При цьому має бути підписано закон про заборону відкріпних талонів, розпущено Центрвиборчком і сформовано новий ЦВК на паритетних засадах від Ющенка і Януковича.

Третьою умовою є рівний доступ кандидатів до ЗМІ, четвертою – відмова від використання адмінресурсу, п’ятою – "повний і жорсткий контроль за виборами з боку ОБСЄ".

За словами Ющенка, таку ідею "гаряче підтримав Квасневський".

Ющенко також сказав, що він не сприймає умови Януковича, висловлені під час переговорів.

За словами Ющенка, Янукович запропонував розглянути скарги по виборах, яких, за словами Ющенка, нараховується 11 тисяч. "Нам їх вистачить до пролісків розглядати!", - сказав Ющенко.

Також, розповів Ющенко, Янукович запропонував: "Я відвожу своїх людей з привокзального майдану – яких нараховується 5 тисяч – давайте дочекаємося, коли суди приймуть рішення, і тоді ставимо крапку".

"Ця умова неприйнятна!", - сказав Ющенко. "Прем’єр до цього часу не може почути людей і їх громадянську позицію щодо виборів. Він пропонує речі, які віддаляють нас від врегулювання кризи".

"Ніякі домовленості про формування уряду, розподіл портфелів, політичну реформу не вирішує питання політичної кризи", - додав Ющенко.

"Предметом переговорів може бути тільки проведення повторного голосування по виборам президента України. Це суть нашої відповіді на будь-які пропозиції, які будуть виходити від Кабінету міністрів і штабу Януковича".

Водночас, за словами Ющенка, у нього склалося враження, що сторона Януковича хоче затягнути переговорний процес.

"Якщо Янукович ставить за мету виколоти волю і затягнути час – ми відразу переходимо до активних дій".

"Якщо за один-два дні не знаходиться вирішення – це явна відповідь, що уряд Януковича вас не чує і маніпулює думкою виборців. І ми переходимо до активних дій", - сказав Ющенко.

Ющенко передав мітингу вітання від президента Польщі Александра Квасневського і переказав історію, яку він розповів на переговорах у Маріїнському палаці.

"Він нагадав, що у 1994 виграв 1 мільйон голосів у президента Валенси. І суд поставили під сумнів цю перемогу. Квасневський сказав: я готовий на переголосування. І він чесно показав, за ким громада".

За словами Ющенка, створена комісія з розв’язання політичної кризи, яку з боку Ющенка очолив Іван Плющ. До неї також увійшли Анатолій Кінах, Олександр Зінченко і Петро Порошенко.

***

Ющенко сказав, що "було б дуже корисно" на засіданні парламенту в четвер дати оцінку роботі ЦВК аж до її розпуску.

"Після того, як завтра відбудеться голосування, не виключено, що сюди прийде і Володимир Литвин. Щоб ця шановна людина інформувала вас, який дух і розклад сил в парламенті".

Ющенко також запросив на Майдан Незалежності приєднатися до мітингу прихильників Януковича, які знаходяться біля залізничного вокзалу.

"Мені прем’єр-міністр сказав, що сьогодні із Донецька на Київ іде 10 тисяч людей, і він готовий дати вказівку розвернутися… Я сказав: не робіть цього, хай ще везуть 10 тисяч, 20 тисяч... Вони будуть стояти біля стадіону, ми привеземо їм панчохи, рукавички, теплий одяг, а через півдня вони будуть нашими партнерами".

"З людей, які приїхали з Донецька, на привокзальній площі залишилися 5 тисяч, і ми запрошуємо їх на цю площу", - сказав Ющенко.

Ющенко учергове закликав людей боротися до перемоги: "Сприйміть це як наказ, прохання, молитву: без перемоги ніхто з цього майдану не повинен іти додому".

"Доки ми не отримаємо відповіді, я вас прошу, стою на колінах – ніхто нікуди не розходиться. Наші ряди мають стати ще більше! Ми стаємо свідками, як за три дні ліпиться нова нація".

За словами Ющенка, "така нагода трапляється один раз на століття".

Ющенко також сказав, що приємно здивований поведінкою каналу "Інтер". "Коли я подивився інформаційний блок "Інтеру" – я тричі перехрестився. Я не повірив, що "Інтер" таку правду може вести".

Ющенко навів ще один доказ, який свідчить, що "ми непереможні":

"Коли о 12 ночі я прихожу додому, ходять троє моїх дівчат і повторюють: "Нас багато – і нас не подолати!". Я, змучений цією політикою, зустрічаю малолітніх дітей, які вивчили той лозунг – це значить що ми непереможні. У нас ростуть діти з іншою мораллю і силою, які множать нашу силу".


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
07:51
Вибори президента Північної Македонії: перший тур виграла опозиційна кандидатка
07:44
ЗСУ за добу відмінусували понад тисячу окупантів
07:36
США відбили повітряну атаку хуситів в Аденській затоці
Усі новини...