Донецьку хочуть ввести надзвичайний стан і відключити 5 канал

П'ятниця, 26 листопада 2004, 22:30
Актив Донецької області закликає обласну раду скликати 30 листопада позачергову надзвичайну сесію для обговорення політичної ситуації і ухвалення необхідних рішень.

Про це йдеться в резолюції обласного активу, текст якої оприлюднила прес-служба Донецької обладміністрації.

В резолюції є вимога до президента України Леоніда Кучми "вжити твердих і вичерпних заходів щодо відновлення конституційного порядку в країні і припиненню дій політичних провокаторів і екстремістів аж до введення надзвичайного стану на окремих територіях України".

Від Верховної Ради України вимагається "негайно скликати позачергову сесію, взяти на себе роль стабілізуючого центра в країні".

Донецький обласний актив закликає 27 листопада о 11.00 провести масові мітинги на підтримку Віктора Януковича.

Керівникам підприємств всіх форм власності, трудовим колективам пропонується приступити до створення робочих дружин для забезпечення життєдіяльності підприємств і підтримки громадського порядку, припинення політичних провокацій, захисту конституційних прав трудящих і робітників.

Актив області також вимагає припинити трансляцію телепрограм "5 каналу" і телерадіокомпанії "Ера", які "дестабілізують політичну ситуацію, нагнітають істерію, призивають громадян до антиконституційних дій".

Донецький обласний актив звернувся до жителів регіонів південно-сходу України із закликом підтримати ініціативу з проведення референдумів про автономії.

"У випадку, якщо відбудеться реальне захоплення влади, ми залишаємо за собою право звернутися до всіх жителів області із закликом самостійно вирішити подальшу долю Донецького краю", - говориться в резолюції.

В суботу також відбудеться форум кримських депутатів всіх рівнів, який ухвалюватиме аналогічні рішення. Спостерігачі вважають, що шаблонні рішення "спускаються" зверху, з центральних органів влади.

Інтерфакс-Україна

У суботу Крим може оголосити самостійність

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News