Росіяни провели "помаранчеву" акцію під посольством України

Субота, 27 листопада 2004, 11:12
У суботу в будинку посольства України в Москві пройшла оригінальна акція. У ній взяли участь близько 15 осіб, в основному чоловіки середнього віку.

Вони не висували жодних вимог, не викрикували жодних гасел, але насамперед відрізнялися тим, що максимально у своїй акції використали помаранчеві кольори - кольори опозиційного кандидата в президенти України Віктора Ющенко.

Зокрема, на учасниках акції були одягнені помаранчеві рукавички, помаранчеві плащі, вони принесли із собою апельсини, фанту й інші помаранчеві предмети всілякого призначення.

Міліція, що чергувала біля посольства, попросила тих, що зібралися розійтися, оскільки санкції на акцію не було. Однак у відповідь почула, що це зовсім не акція, а ті, що зібралися просто вирішили тут "попити фанти й поїсти апельсинів".

Разом з тим деякі з учасників акції спробували прив'язати помаранчеві стрічки на паркан біля посольства.

Один з них за цим заняттям був затриманий. Однак його колеги попросили міліцію відпустити затриманого, пообіцявши після цього, що розійдуться. Міліція виконала їхнє прохання, а учасники акції свою обіцянку.

Вони пішли від посольства убік Тверської, роздаючи зустрічним по дорозі мандарини й помаранчеві стрічки.

На розповісти, хто вони, ті, що зібралися сказали, що до цього дня особисто не були знайомі один з одним, а про проведення акції домовилися на одному з форумів в Інтернеті.

"Нас об'єднало те, що ми не байдужі до того, що відбувається в Україні й раді тому, що там зароджується нова вільна нація", - сказав один з учасників заходу.

У неділю біля посольства України має пройти ще одна акція на підтримку Ющенка, на цей раз санкціонована владою, а її організатором виступило Об'єднання українців Росії.

"Інтерфакс"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування