Мітинг у Донецьку назвав Ющенка "сатаною" та створює "Народні комітети дій"

Субота, 27 листопада 2004, 12:27
Під час 70-тисячного мітингу прихильників Віктора Януковича на центральній площі Донецька немолодий чоловік, прихильник Віктора Ющенка, облив себе бензином і підпалив.

Це відбулося за сценою, на якій виступали учасники митингу.

Представники правоохоронних органів, які знаходилися поряд, збили чоловіка з ніг, накрили курткою і загасили вогонь. Чоловік залишився живий, викликано "швидку допомогу".

Самі учасники мітингу в Донецьку ухвалили резолюцію, у якій звертаються до сесії Донецької обласної ради з вимогою: "якщо державний переворот в Україні стане реальністю, негайно затвердити рішення і провести референдум про проголошення автономії Донбасу".

"У результаті ігнорування результатів голосування, рішення Центральної виборчої комісії, незаконних дій політичної опозиції на чолі з Віктором Ющенком, наша держава поставлена перед можливістю початку громадянської війни", - йдеться в резолюції.

"Перемога Віктора Януковича - це вибір більшої частини населення України, і ми закликаємо всіх поважати цей вибір, як це робиться у всіх демократичних країнах", - відзначають учасники мітингу.

У резолюції підкреслюється, що сьогодні Донбас є головним економічним регіоном України. "Незважаючи ні на що ми продовжуємо працювати, і тим самим забезпечуємо розвиток нашої держави. Але це не означає, що якщо Донбас спокійно працює сьогодні, то він не скаже своє вагоме слово завтра", - підкреслюють учасники мітингу.

У зв'язку з багатолюдним мітингом рух по центральній вулиці Артема було перекрито.

На сцені, змонтованій для мітингів, було присутнє керівництво області і міста, там же встановлено великий портрет Януковича.

Виступаючи перед мітингуючими, митрополит Донецький і Маріупольський, керівник Горлівської Єпархії Іларіон сказав, що Янукович одержав благословення старців і церкви, і тому він переможе.

Виступаючі на мітингу засудили Віктора Ющенка, називаючи його "фашистом і сатаною".

Учасники мітингу були екіпіровані атрибутикою "за Януковича", емоційно збуджені й заведені.

На мітингу для сприяння референдуму у Донецькій області створені "Народні комітети дії".

Як повідомляється в прес-релізі організації: "Народний комітет дії - відкритий рух тих, хто стурбований сформованою ситуацією в Україні, хто хоче зберегти мир, законність і порядок у суспільстві. Воно поєднує громадян незалежно від їхньої національності, віросповідання, місця проживання, віку й рівня оствіти".

Ціль комітету - "зберегти державу, позбавити його від потрясінь і розколів, силових варіантів політики, від навислої примари громадянської війни".

"Однак у випадку, якщо триватиме попрання Конституції й законів України, якщо як і раніше в столиці будуть розпалюватися настрої екстремізму й нетерпимості, наш комітет робитиме всіляке сприяння в організації й проведенні референдуму про шляхи й форми подальшого розвитку регіонів - аж до їхнього самовизначення", - говориться в прес-релізі.

За матеріалами УНІАН, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування