Мороз і фракція Литвина пропонують нові вибори на тиждень пізніше, ніж каже Ющенко

Субота, 27 листопада 2004, 12:48
Олександр Мороз пропонує переголосувати вибори президента у другому турі 12 або 19 грудня.

Як заявив Мороз на позачерговому засіданні парламенту, при цьому до повторного голосування треба провести політреформу.

"Це зрозуміли зараз і вулиця, і ті, хто шельмував мене. Зміни до Конституції – це ключ до розв’язання проблеми", - сказав Мороз.

Перед проведенням повторного голосування Мороз пропонує відправити Кабінет міністрів у відставку, висловити недовіру Центрвиборчкому і до дня голосування проводити засідання парламенту постійно у сесійному режимі.

"Також парламент має висловити категоричну оцінку щодо спроб сепаратизації", - сказав Мороз, маючи на увазі заяви харківського губернатора про відокремлення.

Мороз також сказав, що групі з урегулювання кризи, створеної Ющенком і Януковичем, буде не складно домовитися, бо "ці вісім чоловік робили конституційний переворот у 2000 році". Як відомо, до групи увійшли Плющ, Кінах, Зінченко, Порошенко (з боку Ющенка) і Кравчук, Гавриш, Тігіпко, Богатирьова (з боку Януковича).

У свою чергу ідею пере голосування 19 грудня підтримав керівник фракції Народної аграрної партії Михайло Гладій. Він також запропонував постанову, ухвалену парламентом, оголосити на Майдані Незалежності.

Представник "Трудової України" Юлій Йоффе висловив згоду проголосувати за постанову у редакції опозиції – "але якщо сьогодні ми голосуємо політреформу і негайно вводимо її в дію".

Він також засудив як блокування Кабміну, так і сепаратизм на Сході України.

Представник "Регіонів України" Володимир Пєхота запропонував зняти тиск з Верховного суду та Центрвиборчкому, який здійснюють учасники акцій протесту, і "утриматися від конфронтацій".

Інших пропозицій представник фракції Януковича не вніс.

Представник "Центру" Василь Бартків висловив від імені фракції вимогу визнати недійсними результати виборів у другому турі.

Також "Центр" вимагає висловити недовіру Центрвиборчкому і генпрокурору "через злочинну бездіяльність" під час порушень на виборах президент. Також "Центр" пропонує відкликати третину членів Конституційного суду, які своїм рішенням усунули Верховну Раду від рішень щодо виборів.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування