Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дніпропетровський губернатор не хоче автономії. Підприємці готові терпіти збитки за Ющенка

Субота, 27 листопада 2004, 13:17
Губернатор Дніпропетровської області Володимир Яцуба заявив, що поки він працює в облдержадміністрації, ніякі питання про приєднання регіону до південно-східної автономії не обговорюватимуться.

Про це він сказав у субботу на нараді депутатів Дніпропетровської облради, повідомляє УНІАН.

На нараді у присутності 37 депутатів облради із 70 чинних порушувалося питання про можливість створення обласного виконавчого органу у складі депутатів облради та співробітників ОДА.

Разом з тим, голова обласної ради Галина Булавка заявила, що якщо депутати створять виконавчий орган на зразок Харкова, то вона складе свої повноваження голови облради і залишиться рядовим депутатом.

На 11.00 було призначено позачергову сесію Дніпропетровської облради, порядок денний якої не розголошувався. О 8.00 прихильники Віктора Ющенка під помаранчевими прапорами заблокували в'їзди і входи до обласної ради, аби не допустити проведення сесії. Вранці стало відомо, що сесію відмінено.
Об 11.30 пікетувальники пропустили до приміщення облради Яцубу та депутатів, які провели нараду.

Зараз прихильники Ющенка залишили площу, яка з'єднує облраду та облдержадміністрацію. Обидва приміщення огороджено парканом. Біля облради залишаються понад 15 співробітників міліції.

***

Разом з тим, у Дніпропетровську близько 2,5 тис. чоловік вийшли на мітинг у підтримку Віктора Ющенко.

У суботу в центрі Дніпропетровська зібралися люди різного віку і професій, передає "Інтерфакс-Україна". Уперше за кілька років до акції протесту в Дніпропетровську приєдналися представники великих комерційних структур, колектив деяких компаній вийшов майже в повному складі.

Мітинг проходить мирно. Люди скандують "Ющенко!", "Київ, ми з тобою!", "ЦВК, ганьба", тримають жовтогарячі прапори, плакати "Так, Ющенко!". Рух транспорту на площі ускладнено, на прилеглих вулицях велика кількість автомобілів учасників акції.

Зранку значна частина магазинів були прикрашені жовтогарячими стрічками і прапорами. На фасадах деяких будинків висять плакати "Дніпропетровськ, вставай з колін, гірше вже не буде!". По центральних вулицях міста проходить автопробіг, у ході якого близько 15 автомобілів з жовтогарячими прапорами.

У п'ятницю представники великого бізнесу Дніпропетровська провели нараду, на якій прийняли рішення приєднатися до акції протесту. Бізнесмени на нараді заявили про готовність зазнавати певних збитків через відсутність співробітників на робочих місцях, але дати можливість своїм колективам відстояти свою політичну думку.

Крім того, підприємці прийняли рішення не робити якого-небудь тиску на тих співробітників, що підтримують іншого кандидата.

Уночі на площі ім. Леніна прихильники Ющенка встановили 20 наметів, у яких на знак протесту проти фальсифікації виборів провели ніч 40 чоловік.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:12
Із 120 тонн проданого бурштину з України легальні тільки десь 40-50 – Мазепа
12:05
Голова МЗС Польщі: РФ бреше, що Польща хоче анексувати частину України
11:59
У Повітряних силах розповіли, чим РФ ударила по Смілі Черкаської області
11:55
У березні підприємці отримали кредитів на 4 мільярди за держгарантіями на портфельній основі
11:45
З 2022 року в Україні почали виробляти на 40–50% більше РЕБів, ніж раніше – експерт 
11:40
Акції Meta впали на 19% після оприлюднення планів збільшення інвестицій у ШІ
11:24
ДБР розслідує вибухи в Миколаєві: при вантаженні боєприпасів загинули бійці ЗСУ
11:20
Жінка, в якої почались перейми на евакуаційному рейсі, дісталася до місця призначення
11:15
За останні три місяці російських дронів на фронті стало щонайменше вдвічі більше – джерела
11:14
У порт великої Одеси вперше з 2022 року зайшов "справжній" контейнеровоз з Китаю
Усі новини...