Переговори сторін Ющенка і Януковича проходять в "Салюті". Депутатів погрожують не випустити з парламенту

Субота, 27 листопада 2004, 13:33
У суботу зранку відбувся раунд переговорів між представниками Ющенка і Януковича про вихід із політичної кризи, однак на узгоджене рішення сторони поки не вийшли.

Про це сказав журналістам учасник групи з урегулювання кризи з боку Ющенка Петро Порошенко.

Водночас представник Януковича Леонід Кравчук відмовився взагалі коментувати журналістам хід переговорів і умови Януковича.

Він розповів, що переговори проходили в готелі "Салют", і на них були присутні всі вісім членів групи. На питання, чи сварилися учасники зустрічі, Кравчук сказав: "Ми ніколи не сваримося".

Говорячи про позицію фракції СДПУ(о), Кравчук сказав, що вони не погодяться, щоб парламент визнавав вибори недійсними – бо це прерогатива Верховного суду.

Кравчук сказав, що для повторного голосування треба внести зміни до закону про вибори президента, однак СДПУ(о) піде на це лише у разі голосування в пакеті з політреформою.

Кравчук також сказав, що у разі подальшого блокування держустанов "криза поглибиться".

Кравчук сказав, що вийти з кризи можна лише переговорами. "Якщо Ющенко буде оголошений президентом, схід на це не погодиться, припинить перерахування в бюджет, і через півроку Ющенко буде президентом, який призвів Україну до кризи", - сказав Кравчук журналістам.

За словами Кравчука, "має бути президент, визнаний народом – інакше це не президент, а Ульянов".

У свою чергу депутат Микола Рудьковський із СПУ під час засідання парламенту попередив депутатів: "На вулиці 200 тисяч осіб. І ніхто не вийде з цього залу, якщо не буде прийнято рішення". Як відомо, СПУ вимагає переголосування другого туру 12 або 19 грудня.

На це спікер Литвин сказав, що "не треба нас лякати".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News