Профспілки позбавились керівника, який підтримав Януковича

Субота, 27 листопада 2004, 13:34
Президія Федерації профспілок на екстреному засіданні прийняла рішення про звільнення Олександра Стояна від виконання обов'язків голови Федерації профспілок у зв'язку з недовірою за вчинення дій, не узгоджених з президією ФПУ і порушенням статуту організації.

Як повідомили у прес-службі ФПУ, виконання обов'язків голови Федерації профспілок покладено на першого заступника голови Григорія Осового.

Президія ухвалила звернення до президента України, Голови Верховної Ради України, народних депутатів, у якому зазначається, що політичне протистояння в країні спричинене нехтуванням виборчого законодавства України, внаслідок чого право багатьох членів профспілок на вільний вибір не було реалізовано. Вищі органи влади не відреагували на гостру конфліктну ситуацію.

Президія вимагає від президента негайно використати усі можливі способи для примирення сторін в інтересах українського народу і забезпечення конституційних прав громадян, а від народних депутатів – прийняття виважених рішень для врегулювання ситуації в країні.

Федерація профспілок готова взяти участь у конструктивному суспільному діалозі з метою збереження соціального миру та громадського спокою.

Члени президії Федерації профспілок України, засвідчуючи повагу до вільного волевиявлення та політичних уподобань членів профспілок у виборчому процесі, закликали усіх спілчан до консолідації та збереження єдності профспілкового руху.

Нагадаємо, що раніше Федерація профспілок підтримала кандидата Віктора Януковича.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування