Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Крим не погодився оголосити президентом Януковича

Субота, 27 листопада 2004, 16:00
Учасники Форуму депутатів усіх рівнів АР Криму закликають лідерів опозиції не допустити застосування силових методів для захисту своїх вимог і спільно шукати прийнятні для обох сторін компроміси цивілізованого виходу з громадсько-політичної кризи.

Виступаючи перед депутатами, Голови Верховної Ради Криму Борис Дейч нагадав, що події, аналогічні тим, які відбуваються сьогодні в країні, в Криму відбувалися в 1994 році, в результаті чого "Крим і кримчани дуже багато загубили, а економіка була відкинута на довгі роки".

За словами Дейча, "Крим, попри заяви радикальної молоді про відновлення обороного рву на Перекопському валу, – не острів. Ми знаходимося в конституційному, політичному, економічному полі України", - підкреслив Голова ВР Криму. Він наголосив, що не закликає до відокремлення від України і приєднання до Росії.

Голова Руської общини Криму Сергій Цеков заявив на Форумі про необхідність початку роботи з півднем і сходом України щодо федералізації України, і оголошення в цій частині України президентом Віктора Януковича. Але така пропозиція не була прийнята учасниками Форуму.

У резолюції Форуму йдеться, що в цивілізованому суспільстві питання легітимності влади не може вирішувати "вулична демократія".

На переконання учасників зібрання, тільки конституційні органи – Центральна виборча комісія України і Верховний Суд України вправі виносити рішення про законність обрання президента.

"Кримчани переконані, що тільки Віктор Янукович може бути гарантом політичної стабільності, економічного росту і соціального захисту громадян", - зазначається у резолюції.

Учасники Форуму закликали президента Леоніда Кучму прийняти рішучі заходи для забезпечення конституційного порядку в країні.

"Ми розуміємо і поділяємо стурбованість депутатів рад Луганської, Донецької, Одеської, Харківської і ряду областей в зв'язку з тим, що опозиція ігнорує законні права громадян цих регіонів на свободу здійснення свого вибору, що стався", - говориться в резолюції.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування