МЕДВЕДЧУК ПЛАНУЄ "СТРАШНІ" НАСЛІДКИ ВІДМІНИ ПЕРЕМОГИ ЯНУКОВИЧА. Шуфрич плутає слова

Субота, 27 листопада 2004, 16:15
Заступник глави СДПУ(о) Нестор Шуфрич прогнозує "страшні" наслідки рішень парламенту, який визнав незаконною перемогу Януковича.

"У понеділок-вівторок може трапитися таке, що матиме страшні наслідки", - сказав Шуфрич після закінчення позачергового засідання парламенту, де було визнано недійсною перемогу Януковича.

За його словами, в регіонах, які підтримують Януковича, будуть виконувати рішення про неперерахування грошей в бюджет.

"Надходження до бюджету на наступний тиждень значно скоротяться, і можуть бути реальними прогнози щодо супер-, дво-трикратної дефляції", - сказав Шуфрич, зробивши помилку. (Як відомо, дефляція – це зниження індеску споживчих цін; очевидно, Шуфрич погрожував інфляцією.)

"Це буде означати, що всі ми на наступному тижні можемо стати в два-три рази біднішими. І за це будуть відповідати ті, хто блокують роботу органів держвлади і Нацбанку, і ті, які приймають рішення, які не відповідають Конституції і подають зразок іншим", - додав Шуфрич

"Де гарантії, що завтра не підніметься вулиця в Донецьку, в Луганську?", - додав Шуфрич.

Шуфрич також заявив, що "переголосування виборів президента не буде, бо це антизаконно". "Сьогодні депутати піддалися емоціям і натовпу, перед яким у депутатів був страх", - додав Шуфрич.

Шуфрич сказав, що команді Ющенка "потрібен безлад, ситуація, близька до анархії", бо фракція "Наша Україна" не голосувала за пункт постанови про переговори між Ющенком і Януковичем.

Представник фракції "Єдина Україна" Богдан Губський зазначив, що рішення парламенту "не має юридичних наслідків, а є політичним актом для врегулювання конфлікту".

***

У свою чергу один із лідерів команди Ющенка Петро Порошенко сказав, що після рішень парламенту "не залишилося жодних легітимних органів, які б визнавали перемогу Януковчича і чесність виборів". Як відомо, на засіданні парламенту було висловлено недовіру ЦВК.

На питання, чи є рішення Верховної Ради перемогою Ющенка, Порошенко сказав: "Рішення парламенту є закономірністю".

Зараз, за словами Порошенка, треба крім постанови "законодавчо врегулювати переголосування".

На питання, коли може відбутися переголосування, Порошенко сказав: "До 20 грудня".

Порошенко також переконаний, що Леонід Кучма буде змушений погодитися з рішенням парламенту про заміну складу Центрвиборчкому.

У свою чергу інший представник "Нашої України" Олег Рибачук сказав, що принаймні до понеділка, коли відбудеться засідання Верховного суду, в Києві триватимуть масові акції протесту проти фальсифікації виборів.

"Ми їх сюди не приводили, це не штабна робота. Це наші виборці, і вони діють за власним переконанням", - додав Рибачук.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування