Литвину підпис Кучми не важливий, він упевнений у конституційній кількості голосів

Субота, 27 листопада 2004, 17:19
Голова Верховної Ради Володимир Литвин уважає, що політична оцінка парламенту ситуації в Україні повинна бути підкріплена юридичними рішеннями Ради.

Він також відзначає необхідність домовитися або про проведення повторних виборів або про повторне голосування.

"Прийняте тільки політичне рішення. Ми дали політичну оцінку, визнали недійсними результати 2-го тура. Верховна Рада не визначилася як діяти далі. Політичні оцінки потрібно підкріпити правовими рішеннями", - сказав спікер журналістам у суботу ввечері.

Спікер відзначив, що під час обговорення цього питання "буде надзвичайно велика й гостра розмова". На його думку, у пакеті із цими домовленостями буде розглядатися й питання про проведення політреформи.

Литвин повідомив, що прийнята парламентом постанова буде негайно оприлюднена й розіслана в ЗМІ.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи існує гарантія того, що президент підпише рішення, що планує прийняти Рада, зокрема, про внесення змін у закон про вибори президента, Литвин відзначив, що 307 голосів депутатів, відданих за прийняте в суботу постанову, свідчить про те, що "є потенціал прийняття будь-якого рішення конституційною кількістю голосів".

На його думку, "відповідальним політикам буде складно не зважати на рішення, які приймає Верховна Рада".

Відповідаючи на запитання про те, коли може відбутися повторне голосування, Литвин підкреслив: "Я буду переконувати, що нам не потрібно затягувати. Екстремальна ситуація вимагає коротких строків. Інакше в Україні буде невизначеність".

За словами спікера, з цього питання будуть проходити консультації.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Усе про рішення парламенту

Реакцію депутатів на постанову парламенту

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування