Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Васильєв звільнятиме за політику?

Субота, 27 листопада 2004, 17:38
Генеральна прокуратура засудила підтримку працівниками київської прокуратури Віктора Ющенка

ЯК повідомляє прес-служба Генпрокуратури, 26 листопада центральний апарат Генпрокуратури провів нараду, на якій йшлося про нинішню ситуацію в країні.

"Присутні на нараді висловили серйозну стурбованість розпалюванням політичних пристрастей в Україні. Кожен з них переконаний: за будь-якої ситуації в країні має панувати Закон. Слідкувати за його дотриманням - головна функція прокуратури", - говориться в повідомленні.

"Аби виконувати це, працівники органів прокуратури повинні завжди залишатися поза партіями, поза політикою. Втягнення працівників прокуратури в політичну діяльність і тим більше у виборчу агітацію є просто неприпустимим!", - зазначає прес-служба.

Учасники наради вважають, що окремі працівники органів прокуратури, зокрема прокуратури міста Києва, "не витримали іспиту на вірність Закону і основним принципам діяльності прокуратури".

"Вони дозволили собі вдатися до емоцій, а потім і до дій, які несумісні з діяльністю прокурорського працівника", - говориться в повідомленні.

"Безперечно, це не могло не викликати осуду серед їх колег. Працівники Центрального Апарату Генеральної прокуратури України заявили на нараді, що кожен, безперечно, має право займатися політичною діяльністю, але спершу повинен звільнитися з органів прокуратури", - зазначає прес-служба Генпрокуратури.

Підсумовуючи нараду, генпрокурор Геннадій Васильєв висловив переконання в тому, що у працівників прокуратури "вистачить громадянської зрілості, виваженості та мудрості для того, щоб не дозволити втягнути прокуратуру у політику".

За наслідками роботи наради підпорядкованим прокурорам направлено відповідну вказівку генпрокурора.

Читайте також:

Київський прокурор й 300 дипломатів підтримали Ющенка


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування