Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЖУРНАЛІСТА УП ВИГНАЛИ З ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЇ ЯНУКОВИЧА, ЗІРВАВШИ ПОМАРАНЧЕВУ СТРІЧКУ

Субота, 27 листопада 2004, 18:13
Журналіста "Української правди" вигнали з прес-конференції прем’єра Віктора Януковича за носіння помаранчевої стрічки.

У суботу ввечері в кінотеатрі Зоряний мала відбутися незапланована прес-конференція Януковича. Там зібралася велика кількість журналістів та депутатів з провладних фракцій.

Очікуючи Януковича, який запізнився більше ніж на годину, журналісти спілкувалися з депутатами. До кореспондента УП, який мав на одязі помаранчеву стрічку, підійшла прес-секретар Януковича Ганна Герман, яка стала вимагати зняти цю стрічку.

"Або зніміть цю стрічку, або забирайтеся геть", - сказала Герман. Свідками цих слів були журналісти агенції Франс-прес, Бі-Бі-Сі та депутат Царьов.

Коли журналіст УП відмовився чинити так, оскільки вважає себе вільною людиною у вільній країні, Герман покликала на допомогу керівника прес-центру Януковича Геннадія Коржа.

Він також почав вимагати зняти помаранчеву стрічку. Коли журналіст УП став пропонувати йому публічно на диктофон пояснити, чому він це вимагає, Корж вхопив журналіста за светр і силою зірвав стрічку.

Журналіст УП в свою чергу схопив Коржа. Виникла невелика потасовка. Свідками цієї подій були журналісти та керівник медіа профспілки Єгор Соболєв, а також кілька десятків депутатів і співробітників штабу Януковича.

Журналіст УП став вимагати від Коржа повернути стрічку, однак він пообіцяв це зробити лише за межами Зоряного, де знаходиться штаб Януковича.

Після цього журналіст УП залишив прес-клуб, по дорозі зустрівши прем’єр-міністра Януковича.

Почекавши деякий час на виході, журналіст отримав стрічку та поламаний значок, яким вона кріпилась до одягу.

Журналіст УП вважає цей крок продовженням неадекватного ставлення команди Януковича до мас-медіа, тим більше тих, які їм непідконтрольні.

У серпні журналіста УП також не пустили на прес-конференцію Януковича, хоча журналіст Інтеру, який перебував у рівних умовах, потрапив на захід.

P.S. Як пізніше повідомили інформагенція, ця прес-конференція Януковича із невідомих причин не відбулася.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...