Ющенко вимагає посадити за грати трьох чиновників. Донецьк він називає "братами"

Неділя, 28 листопада 2004, 14:15
Віктор Ющенко і очолюваний ним Комітет національного порятунку вимагають порушити кримінальну справу проти губернаторів Донецької, Луганської і Харківської областей.

"Ми вимагаємо негайного порушення кримінальних справ проти губернаторів-сепаратистів", - сказав Ющенко на мітингу на Майдані Незалежності.

"Комітет національного порятунку попереджає – губернатори, які закликають до сепаратизму, чинять злочин і обов’язково понесуть відповідальність за статтею 110 Кримінального кодексу України", - сказав Ющенко.

"Те, що відбувається на сході України – це злочин проти України", - додав Ющенко.

"Представник Кучми Кушнарьов буде жити не по харківським законам, як він каже, а по українським, я це обіцяю".

"Главі Донецької обладміністрації Близнюку не вдасться прикрити політичним сепаратизмом так звану вільну економічну зону, через яку із українського і донецького бюджету витікають мільярди доларів у кишені 5-7 родин"

"Главі Луганської обладміністрації Єфремову доведеться відповідати не тільки за фальсифікації виборів, але і за сепаратизм".

Ющенко нагадав, що ідея сепаратизму знаходиться в руках тих голів обладміністрацій, "які були рекордсменами фальшування на виборах президента".

"Голови обладміністрацій Близнюк, Єфремов, Кушнарьов, прагнучи уникнути відповідальності за порушення законів, стали на дорогу розчленування нашої України", - сказав Ющенко.

Його словами мітинг на Майдані зустрів тривалим скандуванням "Ганьба!"

Ющенко звернувся до генпрокурора Васильєва. "Я знаю, що ви не генпрокурор, але я знаю, що у вас є совість посадити за грати тих людей, які підняли прапор сепаратизму. Проявіть цей останній крок".

Ющенко також звернувся до мешканців цих областей. "Дорогі брати і сестри, нашу країну не розділити за географією, мовою, конфесією, напрямкам інтеграції".

"Те, що сьогодні влада Харківської області, Дніпропетровської, Запорізької, одеської, Автономної республіки Крим відмовилися від нав’язаної сепаратистської ідеї – це великий плюс перш за все для громадян цих областей", - сказав Ющенко.

Ющенко сказав, що хоче звернутися до мешканців Луганської і Донецької областей: "Я не хочу, щоб в Донецьку ходили байки, що я не люблю Донбас, що я не люблю російську мову, російську церкву, не шаную інтеграцію на схід".

Ющенко сказав, що "на початку третього тисячоліття не повинно стояти питання, якою мовою говорити – безумовно, українською, безумовно, російською".

"Якщо ми хочемо покорити цей світ – з Європою ми будемо говорити на їхній мові, з Росією - на їхній мові, з півднем – на мові їх національності".

"Українська Правда"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування