Янукович знає, що він на краю прірви

Неділя, 28 листопада 2004, 14:58
Віктор Янукович наполягає на негайному відновленні законності в країні, яка перебуває "у кроці від прірви".

Про це він заявив Янукович, виступаючи в неділю в Сіверодонецьку Луганської області перед делегатами Всеукраїнського з'їзду народних депутатів і депутатів всіх рівнів.

"Якщо в найближчі дні президент України разом з РНБО не ухвалить рішення розблокувати державні органи влади, якщо сьогодні не буде ухвалене рішення, що Верховна Рада припинить знущання над законодавством, над Конституцією України, над порушенням прав наших громадян, тоді потрібно підніматися всім і рішуче сказати своє слово "ні", - сказав він.

"Сьогодні залишається один крок до прірви", - сказав Янукович - Сьогодні ми вже не можемо дати гарантії, що втримаємо той рівень економіки, який ми підняли останнім часом".

"Сьогодні, коли йде підготовка бюджету, зупинилися платежі. Сьогодні західні регіони не розраховуються за одержувані енергоносії. Сьогодні практично зупинені платежі в бюджет. Ще трохи - і все полетить у прірву. Я вас прошу зупинити це", - закликав учасників з'їзду прем'єр.

"Давайте ми разом самі домовимося, що тільки на мирних умовах, тільки на умовах законів і Конституції можна сьогодні будувати наше майбутнє", - додав він.

"Тому я вас закликаю не вдаватися до жодних радикальних заходів. Як тільки проллється перша крапля крові - ми не зупинимо потім цей потік, це буде на совісті тих людей, які спровокували цю ситуацію" - заявив Янукович, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У той же час мер Москви Юрій Лужков, що прибув разом з Януковичем на з'їзд у Сіверодонецьк, готовий зняти свою улюблену кепку, щоб бути схожим на Януковича.

Про це московський градоначальник заявив, виступаючи в на з'їзді.

У своїй мові Лужков тим самим висловив однозначну підтримку Януковичу. На думку Лужкова, у ситуації на Україні діють дві полярні сили.

"З одного боку - це грубе втручання в справи України, а з іншого боку - Росія, яка ставиться з повною повагою до суверенітету країни", - сказав він.

Під час виступу Лужкова кілька тисяч чоловік, тих, що зібралися на з'їзд, переривали його виступ, скандуючи: "Росія!", повідомляє РІА Новини


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування