З'їзд Януковича транслюють за допомогою Росії

Неділя, 28 листопада 2004, 18:16
Трансляція засідання в Сіверодонецьку здійснена за допомогою Росії. Виступаючі жадають від Кучми передати владу Януковичу

За станом на 18:50, в ефірі ТРК "Україна" транслюється з'їзд прихильників Януковича в Сіверодонецку, в якому бере участь і сам прем'єр-міністр України та мер Москви Юрій Лужков.

Як повідомив головуючий, оскільки здійснити пряму трансляцію було неможливо, то засідання записувалося за допомогою російських ЗМІ.

Учасник з'їзду активно підтримують створення Південно-східної автономії й проведення референдуму в регіонах з цього питання.

Мер міста Запоріжжя Євген Карташов зауважив, що виникла необхідність відповісти опозиції адекватними діями.

"Місто Запоріжжя вимагало й вимагає до нього ставитися як до міста, що по випуску продукції на душу населення посідає перше місце після Києва", - сказав Карташов.

Карташов розповів, що відбулося засідання міської ради, на якому була висунута тільки одна вимога - "суворо дотримуватися закону".

"Ми не виходимо на вулиці, а вимагаємо сісти за стіл переговорів. Так трапилося, що Україна сьогодні розділилася на дві частини. Толерантність нашого Віктора Федоровича є запорукою того, що ми зможемо вирішити всі питання цивілізованим шляхом", - сказав він.

Ярослав Ткачук, голова ТВК Сіверодонецька запропонував висловити недовіру Верховній Ради, визнати рішення парламенту антиконституційним, а президентові рекомендував внести надзвичайний стан і призупинити повноваження ВР.

На думку Харківського губернатора Євгена Кушнарьова, протягом тижня "розвертається спланований переворот за найсучаснішими технологіями".

Він сказав наступне: "обдурюванням людей намагалися воцарити на троні самозваного президента", ... "це все не нове - харизматичні церкви типу церкви Муна мільйон людей виводять на площі й вони коряться одній покорі". "Люди не винні".

"Їхні плани хоча й застали нас зненацька, але провалилися, - сказав Кушнарьов. - Влада в Україні не впала, у нас є чинний по Конституції президент, прем'єр-міністр, половина України під нашою владою".

"Я хочу нагадати гарячим головам від Харкова до Києва - 400 км, - сказав він. - А до кордону з Росією - 40".

Він також заявив, що "ми ніколи не дозволимо галичинам вчити нас, як потрібно жити". "Ні за яких умов ми не визнаємо самозваного президента, - сказав він.

"Президентом буде Віктор Федорович, пройшовши всі законні процедури, і нам вистачить терпіння пройти до кінця. "Вставай країна величезна, вставай на смертний бій, З фашистською силою темною з жовтогарячою чумою", - так він закінчив свій виступ.

Анатолій Близнюк, голова Донецької обласної адміністрації у своєму виступі запропонував главі ЦВК звернутися до Литвина з вимогою провести інагурацію Януковича й зауважив: "Кучма повинен здати йому повноваження".

"Телекритика"



"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...