Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Януковичі" подадуть до суду на Верховну Раду

Неділя, 28 листопада 2004, 18:34
Представники штабу Віктора Януковича мають намір подати до Конституційного суду оскарження рішення парламенту щодо недовіри Центвиборчкому та невизнання результатів перегонів.

Про це Бі-Бі-Сі повідомив депутат від "Регіонів України" Олег Царьов.

Царьов зазначив, що представники команди Януковича вважають таку постановку питання Радою неконституційною.

"Уявіть собі, що виграє Ющенко, збирається Верховна Рада й говорить: "Ми висловлюємо недовіру Центвиборчкому, бо вважаємо, що були масові порушення у Львівській області й треба переголосувати", - спитав Царьов.

"Як би це було розцінено? Гадаю, як грубе порушення Конституції України та грубе нехтування демократією. Тому ми будемо вживати заходів, аби визнати це рішення незаконним. Потому, як наші юристи ознайомляться із рішенням Верховної Ради, вони зроблять подання до Конституційного суду", - додав депутат.

Царьов розцінив рішення Верховної Ради, як політичний тиск на Центвиборчком та Верховний Суд, який у понеділок має ухвалити рішення щодо скарг, поданих представниками Віктора Ющенка у зв'язку з правопорушеннями під час голосування після оголошення кінцевих результатів перегонів.

Разом із тим, депутати від "Регіонів України" не уточнюють, коли саме може бути оскаржено політичне рішення парламенту в Конституційному суді.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування