Янукович зірвав переговори з Ющенком

Неділя, 28 листопада 2004, 23:26
Комітет національного порятунку, очолюваний Віктором Ющенком, заявляє про зрив переговорів з боку команди Януковича.

"Перше засідання робочої групи відбулося безрезультатно, продовжувати їх владна сторона не стала з незрозумілих причин", - повідомив на мітингу в Києві Олександр Мороз.

"Замість цього Янукович спільно з мером Москви бере участь у заходах, спрямованих на порушення територіальної цілісності України", - додав Мороз.

За словами лідера Соцпартії, влада, "імітуючи переговорний процес, затягує час та ігнорує справедливі вимоги народу".

"Комітет національного порятунку заявляє про відповідальність Кучми і Януковича за зрив переговорного процесу і про застосування адекватних гостроті ситуації дій для розв’язання конфлікту", - додав Мороз.

Він попередив, що "якщо за ініціативою Кучми" переговори не відновляться, "ми вдаватимемося до дій в межах Конституції і захисту інтересів народу".

На мітингу в Києві Мороз також зачитав російською мовою звернення до мешканців Донецької, Луганської і Харківської областей.

У зверненні сказано, що влада цих регіонів вдалася до свідомих порушень на виборах. "Ми не проти голосування за Януковича, а проти суцільної брехні, шулерства, посягання на права людини", - сказав Мороз.

"Влада під керівництвом Кучми розігрує спектакль про націоналізм, використовує сценарій автономізації України. Ми попереджаємо керівників областей про кримінальну відповідальність за ці дії", - сказав Мороз.

Він закликав мешканців цього регіону не вірити "провокаторам – ми боремося за правду, тобто за вас, за збереження країни, за рівність усіх громадян".

Також, за словами Мороза, Комітет національного порятунку "за рівноправні братерські відносини з Росією".

Під час мітингу Мороз нагадав, що 28 листопада четверта річниця касетного скандалу. "Джерела цього річища людей на Майдані почалися чотири роки тому. Рівно чотири роки тому Україна дізналася про причетність влади до вбивства Георгія Гонгадзе".

Після цього мітинг на Майдані хвилиною мовчання вшанував пам'ять Георгія.

"Ми повинні вистояти, ми обов’язково вистоїмо, і ми обов’язково переможемо", - додав Мороз.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...