Адміністрація президента вночі заблокована тисячами людей

Понеділок, 29 листопада 2004, 04:02
Всю ніч масові пікети тримають в облозі всі входи до адміністрації президента і Кабінету міністрів.

Після того, як на мітину в неділю ввечері Юлія Тимошенко закликала людей через загрозу штурму перейти з Майдану до урядових будинків, основна маса людей перемістилася туди.

Станом на 4 годину ранку на в’їзді до адміністрації президента з боку вулиці Лютеранської перебуває близько півтори тисячі пікетувальників. Переважно вони дивляться „5 канал” на пересувному екрані.

Більш масовий пікет – на в’їзді в АП з боку Інститутської – там перебуває до 3 тисяч осіб. Прохід на Банкову заблокований кількома кільцями людей ще на самому вході на цю вулицю.

Тут люди переважно розважаються разом із машинами з ющенківською символікою, які постійно сигналять клаксонами у ритмі „Ю-щен-ко!”

Також люди блокують всі арки і під’їзди до АП з боку вулиці Шовковичної.

Так само у щільній облозі – і Кабмін. Люди заблокували з обох боків вулицю Садову – і за кордон нікого не пропускають. Саме на Садовій знаходиться кілька входів до Кабміну.

Також масовий мітинг відбувається на площі перед головним входом до уряду. Там перебуває до 5 тисяч осіб. Частина людей дивляться „5 канал”, частина бере участь у „барабанному змаганні”.

Як виявилося, коли прихильники Януковича минулого тижня на півдня зайняли частину парку навпроти Кабміну, вони встановили багато бочок для вогнищ.

Однак прихильники Ющенка перевернули ці бочки і використовують їх як барабани. Відтак навіть глибокої ночі над вулицею Грушевського лунає голосний барабанний ритм.

Люди зайняли також в’їзди до будинку уряду. Заблоковано вхід до клубу Кабінету міністрів, який зазвичай використовують для ритуальних подій – прощання з померлими чиновниками.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування