УТ-1 знову бреше. Їм "допомагають" нечесними сюжетами

Понеділок, 29 листопада 2004, 10:46
Журналісти "Вістей" телеканалу УТ-1 заявляють про відновлення цензури у підготовці випуску, зокрема у неділю.

Про це йдеться у повідомленні журналістів, переданому в понеділок.

"Президент НТКУ Олександр Савенко та директор ТВО "Новини" Артем Петренко відновили, забуте на три дні, "телефонне право", - стверджують журналісти.

Так, "по дзвінку" був знятий з програми сюжет Максима Драбка про луганських шахтарів, відзнятий у день другого туру голосування – 21 листопада.

В журналістському матеріалі містилися документальні підтвердження порушень під час виборів, а також факти нелегкого життя простих людей в провінції.

Засідання РНБО - подія, яку знімав журналіст Ігор Грушко, - потрапила до випуску у вигляді незбалансованого довжелезного офіціозу, який важко назвати репортажем.

Автором цього "твору" є директор ТВО "Новини" Артем Петренко, який, за його словами, "вирішив допомогти" журналісту і написав сюжет ще до того, як Ігор Грушко повернувся зі зйомки.

Крім того, в студії "Вістей" був гість – Сергій Ківалов. "Бесіда ведучого з головою ЦВК була настільки довгою та нудною, що до важливих сюжетів, які з’явилися після 30-ї хвилини (!!!) випуску, напевне, ніхто з глядачів не досидів", - кажуть журналісти "Вістей".

До того ж був спотворений формат випуску - вчорашні новини УТ-1 вийшли гібридом звичайного випуску та традиційних для неділі "Вістей тижня".

Журналісти вважають, що проблеми в ефірі виникли через послаблення журналістського контролю за новинами.

"Плани верстки вчорашніх випусків потрапляли до нас в останній момент, і в цей час вже ніколи було думати про верстку – потрібно було робити свої сюжети. Ми не редактори і, як виявилося, не можемо та й не хочемо постійно контролювати наших випускових, паралельно виконувати і свою, і їхню роботу", - заявляють журналісти.

Ми хочемо їм довіряти, щоб було так, як на інших каналах: журналіст переймається лише своїм сюжетом, а не тим, куди редактор поставить цей сюжет у випуску. Такі сюрпризи в ефірі, як учора, довіри до редакторів не викликають", - йдеться у повідомленні журналістського колективу "Вістей".

У той же час, директор ТВО "Новини" Петренко висловився "проти поширення неправдивої інформації окремими співробітниками, які або не знають реальної ситуації, або цілеспрямовано намагаються зірвати роботу інформаційної служби телеканалу".

"Замість того, щоб робити професійні новини, ми цілий день кричимо один на одного й один одного не чуємо. Редактори намагаються не допустити перекосу в той або інший бік. Щоб зняти цю недовіру, треба дивитися на результат - випуски - і, нарешті, почати працювати", - сказав він.

Петренко повідомив також, що напередодні ввечері більшість журналістів новин на зустрічі з редакторським складом досягли домовленості про те, щоб емоції не впливали на якість новин.

"Сюжети знімаються не тому, що на нас хтось тисне із боку, а тому що редактори вважають, що сюжети однобокі або неякісні", - заявив він, передає Інтерфакс-Україна.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...