Литвин відмовив Ющенку у проведенні надзвичайного засідання

Понеділок, 29 листопада 2004, 11:02
Голова Верховної Ради Литвин пропонує обговорити питання про загрозу територіальної цілісності України на пленарному засіданні у вівторок, а не на надзвичайному засіданні в понеділок, як того вимагає Ющенко.

На засідання у вівторок запросять керівників місцевих органів влади і членів уряду.

За словами Литвина, зараз Рада намагається витребувати офіційні рішення місцевої влади, прийняті як у східних, так і в західних регіонах.

Підготовкою розгляду цього питання в парламенті займається науково-експертне управління, однак запитані документи надсилають не у всі регіони.

Литвин відзначив, що проведення подібного засідання необхідно "для того, щоб Верховна Рада отримала цілісну картину того, що відбувається в регіонах".

Литвин також пропонує керівникам фракцій зустрітися з членами Кабміну для обговорення економічної ситуації в країні.

Спікер підкреслив, що на сьогоднішній день в Україні відбувається "і економічне і політичне загострення".

За його словами, знизилися надходження митного збору, у чотири рази скоротився в'їзд транспорту, зупиняються експортні операції через відсутність попередніх оплат.

Крім того, податкова служба планувала в листопаді з податків і зборів отримати 5,8 млрд. грн. і недоотримала 1,8 млрд. грн. "Ситуація загрозлива, особливо в банківській системі", - сказав Литвин.

Спікер підкреслив, що паливно-енергетичний комплекс України поки що працює, однак є небезпека зупинки єдиної енергетичної системи.

"Уряд не працює", - підкреслив Литвин, додавши, що особливо загрозлива ситуація очікує Україну в наступному році.

За словами глави парламенту, на засіданні Радбезу міністр юстиції Олександр Лавринович відзначав, що в Україні сьогодні немає цілісної системи управління і правового виходу із ситуації.

Спікер відзначив, що РНБО не обговорював питання введення надзвичайного стану.

Литвин також відзначив, що вночі до нього надходили дзвінки з інформацією про те, що внутрішні війська приведені у бойову готовність, однак за його словами, керівники відповідних відомств заперечують це, запевнивши, що таке рішення не приймалося.

Спікер повідомив, що в понеділок о 12.00 відбудеться зустріч із рядом керівників областей, у якій він планує взяти участь.

Литвин також повідомив, що в понеділок він зустрінеться з маршалком польського Сейму Юзефом Олекси і запросив взяти участь у цій зустрічі керівників фракцій і груп.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування