Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович готовий розмовляти з Ющенком, щоб не було Сталіна-2

Понеділок, 29 листопада 2004, 12:01
Лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук вважає можливим виходом із кризи проведення повторних виборів президента, внесення змін у закон про вибори глави держави й проведення політичної реформи.

Про це він заявив журналістам у понеділок, відзначивши, що його фракція буде підтримувати внесення змін до закону про вибори президента тільки в пакеті із законом щодо політреформи, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми ще одного Йосипа Віссаріоновича не переживемо в країні", - сказав Кравчук. Він також підкреслив, що виступає за легітимний шлях виходу із кризи.

Лідер фракції СДПУ(о) підкреслив, що ухвалені рішення органів місцевої влади дестабілізують державу.

Говорячи про дії українських політиків, Кравчук сказав, що сьогодні вони "роблять вигляд, що думають про Україну, а самі думають про себе".

На думку депутата, хто б не прийшов до влади, "як тільки він сяде в крісло не легітимним шляхом, його не визнає світ або частина світу".

Кравчук підкреслив, що через політичну кризу в Україні погіршується економічна ситуація. Зокрема, утворюються черги в банки, звідки люди прагнуть забрати свої гроші, а керівники деяких банків переводять кошти на закордонні рахунки.

"Ми зайшли в тупик", - констатував Кравчук, додавши, що виходом із цієї ситуації буде те, що всі мають працювати разом.

"Або революція, або Конституція", - сказав депутат.

Кравчук підкреслив, що не згоден як із заявами Віктора Ющенка, так і з заявами депутатів парламентсько-урядової коаліції (мова йде про з'їзд у Сіверодонецьку, де ряд депутатів закликали до формування бригад із самооборони).

"Всім потрібно зупинитися й подумати", - вважає Кравчук, назвавши антиконституційними дії як депутатів від опозиції, так й інших депутатів.

Відповідаючи на питання про те, чи несе відповідальність за ситуацію в країні президент Леонід Кучма, Кравчук сказав: "Безумовно".

Лідер фракції СДПУ(о) відзначив необхідність вирішити ситуацію швидко. "Потрібно робити такі кроки, щоб зберегти Україну", оскільки, як вважає Кравчук, мова йде про елементарне попередження розвалу країни.

Депутат підкреслив, що дії органів місцевого самоврядування і їхнього рішення виходять за рамки Конституції й законодавства.

На думку Кравчука, рішення парламенту, прийняте на позачерговому засіданні (про невизнання підсумків виборів і вираження недовіри ЦВК) також порушує Конституцію.

Кравчук також заявляє, що Янукович не відмовлявся від переговорів з Віктором Ющенком.

Зокрема, відповідаючи на запитання, чому у неділю переговорна група з боку Януковича не з'явилась на зустріч, що дало підстави опозиції стверджувати, що вони вийшли з переговорів, Кравчук відповів: "треба мати з чим йти".

За його словами, опозиція вимагає лише повторного переголосування і не сприймає інших позицій.

Водночас, за словами Кравчука, у неділю він розмовляв з Януковичем, який сказав, що не відмовляється від переговорів і готовий сідати за стіл з Ющенком, або окремо, або разом з робочими групами, передає УНІАН.

Читайте також:

Янукович зірвав переговори з Ющенком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування