Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА ЗУСТРІЧАВСЯ З НЕАГРЕСИВНИМ ЮЩЕНКОМ І ЗНОВУ ПОБІГ НА ТЕЛЕФОН

Понеділок, 29 листопада 2004, 12:50
Президент України Леонід Кучма повідомив, що провів у неділю переговори з Віктором Ющенком, Іваном Плющем і Володимиром Литвином щодо розв’язання політичної кризи.

Про це він заявив у понеділок на зустрічі з прем’єром Януковичем, міністром внутрішніх справ Білоконем, головою СБУ Ігорем Смєшком і губернаторами східних областей, частину якої транслював канал "Інтер".

"Нема сенсу говорити про ситуацію в країні, що вона критична", - сказав Кучма, зазначивши, що її необхідно вирішувати.

При цьому він зазначив, що "ні президент, ні уряд не можуть нести відповідальності за те, що відбувається".

"Раз склалася така ситуація треба сідати говорити, як знайти вихід", - сказав Кучма.

Він повідомив, що в неділю в нього відбулась зустріч з Ющенком, Плющем і Литвином.

"Я не почув агресії з боку, так би мовити, головної особи цього всього, Віктора Ющенка, але бачу, що всіма процесами там уже керують інші люди", - зазначив Кучма.

"Але я дивлюсь, що всіма процесами керують інші люди. Заклики, які лунають з їх вуст – вони перейшли межу, виходять за рамки Конституці, закону і здорового глузду", - сказав Кучма, стукнувши спочатку олівцем по власній голові і потім по столу.

"Я стою на тій позиції, що не можна допустити розколу України", - зазначив він. При цьому Кучма відзначив, що розкол України почався не зі Сходу, а із Заходу, і що не можна нехтувати тим, що східна Україна "теж сказала своє слово".

"Я не знаю, кому потрібні уламки України, може комусь поза Україною й потрібні, тільки не українцям", - наголосив Кучма.

Він поскаржився, що через акції протесту Україна не отримає 1 мільярд гривень у бюджет, а шахтарям і пенсіонерам нічим платити.

"Перестали платити за вугілля, перестали платити за газ, перестали платити за електроенергію. Хто хоче поставити на коліна, і кого ставити? Всі добре знають, що такі пристрасті на вулицях, вони ведуть до того, що люди почали забирати гроші, міняти на долари", - зазначив він.

"Я ж думаю ніхто не хоче бути, ні Віктор Андрійович, ні Віктор Федорович, президентом однієї частини України", - сказав Кучма. При цьому Янукович почухав лоба.

"Я хочу ще раз нагадати, я вже не раз казав, що революцію затівають мрійники, роблять фанатики, а використовують негідники", - зазначив президент, наголосивши, що "не хоче образити Віктора Ющенка чи тих, хто хоче вести діалог".

Кучма попередив політиків, які організували акції протесту, що вони нестимуть відповідальність за це перед народом.

Він зазначив, що погодився зустрітися з губернаторами, щоб поговорити "по-мужскі". Він закликав їх висловити свої думки.

Однак після цього Кучма підхопився з місця і вийшов, зазначивши: "Вибачте, але мені знову на телефон".

Слід відзначити, що під час зустрічі прем’єр Янукович і міністр Білоконь були без краваток. На Януковичі був чорний гольф. Кучма виглядав пригніченим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування