Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧ ЕВАКУЮВАВ СВОЮ РОДИНУ З КИЄВА

Понеділок, 29 листопада 2004, 15:04
Прем'єр Віктор Янукович заявляє, що через блокування будинку Кабінету міністрів він не може повноцінно здійснювати свої функції глави уряду.

"Мене як главу уряду відсторонили сьогодні незаконними шляхами від процесу управління урядом - заблокували будинок, принижують, ображають людей, які намагаються йти на роботу", - сказав Янукович у понеділок на зустрічі глав ряду облдержадміністрацій із президентом Леонідом Кучмою.

Cам президент під час виступу прем'єра був відсутній.

"Мені перекривали дорогу на шляху до роботи, намагалися зупинити, а можливо, захопити", - підкреслив Янукович. Він відзначив, що в понеділок відправив свою родину з Києва. "Я залишився тут, і буду до кінця", - заявив він.

У відповідь на звучні заклики відправити уряд у відставку, Янукович відзначив: "Нехай приймають рішення, я хочу, щоб офіційно його розглянули, указали причини, і якщо таке рішення буде прийняте - я подивлюся потім на президента, яке рішення прийме він. Мої відповіді будуть після того, як пройде цей процес".

Прем'єр підкреслив, що на нинішньому етапі Кабмін "не має ніяких законних важелів впливу на цю ситуацію (політична криза)".

"Іде розвал держави, іде розвал економіки", відзначив Янукович.

"Катастрофа на порозі стоїть, і це стосується всіх регіонів - і східних, і західних, і всієї держави", - сказав він.

Янукович також підкреслив, що хотів би одержати відповідь про фальсифікації підсумків виборів у Донецькій і Луганській областях.

"Я хотів би, щоб був гласно підготовлений процес за участю ЗМІ, всіх учасників процесу: розглянути питання - де ж, у чому там фальсифікація, порушення? Я хочу, щоб усе було прозоро й чесно", - сказав Янукович.

Янукович також заявив, що має намір звернутися до мешканців Луганської й Донецької областей із проханням прийти на виборчі дільниці, якщо буде ухвалено рішення про переголосування.

"Якщо буде ухвалено рішення про переголосування в Донецькій і Луганській областях я звернуся, у випадку такого рішення, до жителів Донецької й Луганської областей - щоб прийшли на дільниці й переголосували".

"Але, повторюю, у двох областях - у Донецькій і Луганської", - підкреслив він. При цьому Янукович підкреслив, що із законодавчої точки зору не можливо визнати вибори недійсними.

"Сьогодні не знайдеться законного або конституційного рішення визнання виборів недійсними. Я в цьому впевнений", - підкреслив Янукович.

Як повідомлялося, в останні дні в ході акцій у підтримку Януковича звучали заклики політиків не визнавати судового рішення про переголосування, оскільки законнообраним є, відповідно до рішення ЦВК, Янукович.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

КУЧМА ЗУСТРІЧАВСЯ З НЕАГРЕСИВНИМ ЮЩЕНКО Й СНОВУ ПОБІГ НА ТЕЛЕФОН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування