Російські депутати готують десант по східних містах України й обвинувачують Кучму в нерішучості

Понеділок, 29 листопада 2004, 15:25
Соратники мера Москви Юрія Лужкова по партії "Єдина Росія" висловилися на підтримку свого колеги, що напередодні взяв участь у з'їзді законодавчих органів східних і південних регіонів України й виступив там з промовою на підтримку Віктора Януковича.

Перший віце-спікер Держдуми Любов Сліска заявила журналістам у понеділок, що вважає правильним рішення Лужкова підтримати тих, хто проголосував на президентських виборах в Україні за нинішнього прем'єра: "Подібні акції моральної підтримки з боку російських політиків доцільні й корисні".

Сліска готова приєднатися до групи депутатів на чолі з віце-спікером від фракції ЛДПР Володимиром Жириновським, який збираються 3 грудня вилетіти на Україну й провести в Донецьку, Запоріжжі, Дніпропетровську, Харкові й Сімферополі мітинги на підтримку Януковича.

"Я поїду, якщо мене візьмуть", - сказала вона.

Як зазначив представник "Єдиної Росії", з Україною в нас безвізовий режим, "і ніхто не у змозі Лужкову, так само як і іншим російським політикам, забороняти брати участь у тому або іншому суспільному заході".

"Коли ми зараз стали критикувати Україну за затягування політичної кризи, неприйняття рішучих заходів для його розв’язання, то Лужкова вже хочуть оголосити персоною нон-ґрата. Нехай вони порахують, скільки він зробив для Криму, для України", - підкреслила Сліска.

На її думку, у затягуванні кризової ситуації в першу чергу винний нинішній президент України: "Якби він хотів змінити ситуацію, рішучі дії давно пішли б".

"Чому ніхто не бере під варту тих, хто стільки часу тримає в напрузі Київ, хто блокує будинки державної влади? На сто із зайвим мільйонів доларів уже заподіяний економічний збиток - чому не порушуються у зв'язку із цим кримінальні справи?" - сказала Сліска.

У свою чергу віце-спікер від фракції "Єдина Росія" Володимир Пєхтін також висловився на підтримку дій Лужкова. "Це його особиста ініціатива, але я вважаю, таку ініціативу треба проявляти", - сказав Пєхтін журналістам у понеділок.

За його словами, ситуація, що сьогодні склалася в Україні, "бере за живе" дуже багатьох російських громадян.

"Ми тільки зараз, напевно, зрозуміли, наскільки близькі нам Україна, її народ - начебто все це відбувається в нас", - сказав Пєхтін.

Він повідомив, що 3-4 грудня в Санкт-Петербурзі відбудеться чергове засідання міжпарламентської асамблеї СНД, куди, як очікується, приїде голова Верховної ради України Володимир Литвин.

"Ми сподіваємося обговорити з ним ситуацію, що склалася в Україні", - сказав депутат.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування