Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма дійшов до того, що хоче неадекватних політичних рішень та президентських виборів

Понеділок, 29 листопада 2004, 17:04
Президент України Леонід Кучма виступає за політико-правове рішення політичної кризи аж до проведення нових виборів президента.

"Ми сьогодні повинні працювати не тільки в сугубо правовому, а й у політико-правовому полі. Та ситуація, що склалася сьогодні в Україні, вимагає й неадекватних політичних рішень", - заявив Кучма, підбиваючи підсумки своєї зустрічі із главами державних обласних адміністрацій ряду регіонів.

Він позитивно оцінив готовність прем'єра Віктора Януковича, оголошеного ЦВК переможцем на виборах, перерахувати голоси в Донецькій і Луганській областях. "Я переконаний, що ніхто, напевно, не відмовився б перерахувати ще раз голоси", - сказав Кучма.

"Якщо ми дійсно з повагою ставимося до свого народу, якщо ми всі добре розуміємо, що якщо найближчим часом не буде знайдено політичне рішення, оформлене потім відповідним чином через, припустимо, конституційну угоду, яку повинна буде прийняти Верховна Рада, тому що в країні необхідний легітимний президент", - сказав Кучма.

"Якщо ми дійсно хочемо зберегти мир і згоду, і дійсно хочемо будувати правове демократичне суспільство, про яке ми багато говоримо, однак робимо все не правовим шляхом - давайте проведемо нові вибори", - сказав Кучма.

При цьому він підкреслив, що не має наміру балотуватися на пост глави держави у випадку оголошення повторних виборів. "Я заздалегідь хочу сказати, щоб не спекулювали: я знімаю свою кандидатуру, щоб ні в кого сумнівів не було". "Це єдиний більш-менш правовий шлях", - сказав президент.

Глава держави знову закликав ще раз провести переговори в рамках робочої групи, до якої входить він сам, голова Верховної Ради Володимир Литвин, разом з Віктором Януковичем і Віктором Ющенком.

"Що кожна сторона хоче? Є недовіра до підрахунку голосів - давайте підрахуємо", - сказав президент, підкресливши, що на сьогоднішній день ситуація "надто загрозлива", насамперед економічна.

"Кабінет міністрів, той же міністр фінансів не може сьогодні працювати над новим бюджетом", - сказав Кучма.

Президент також відзначив, що в складі опозиції "є чесні й порядні політики, які дійсно хочуть добра". "Однак хто від їхнього імені виступає...", - додав він.

"Я знаю, що сьогодні Україна програла. Я це добре знаю", - підкреслив він, додавши: "Ми настільки загострили ситуацію, що наслідки будуть".

Кучма повідомив, що в понеділок розмовляв телефоном з держсекретарем США Коліном Пауеллом і прем'єром головуючих у ЄС Нідерландів Яном Петером Балкененде.

"Я хочу без перебільшень їхньої думки сказати, що вони тільки за один шлях рішення проблеми - це шлях переговорів і консенсусу", - сказав президент.

"Хоча ми розуміємо, що такий консенсус може не задовольнити в жодному разі одну зі сторін, однак шукати цей консенсус потрібно", - підкреслив Кучма слова якого наводить Інтерфакс-Україна.

"Він виграв вибори. Пропонує перерахувати голоси, якщо хочете, по всій Україні. Але йому кажуть: "Ти не виграв – ти програв", - сказав Кучма, слова якого наводить його прес-служба.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування