Кучма підтримав з'їзд, де Ющенка називали сатаною й закликали розколоти Україну

Понеділок, 29 листопада 2004, 17:24
Президент України Леонід Кучма вважає безпідставними обвинувачення східних регіонів України у фальсифікації результатів голосування на президентських виборах.

Про це Кучма заявив у понеділок у Кончі-Заспі під Києвом, підводячи підсумки своєї зустрічі з керівниками державних обласних адміністрацій східних і південних регіонів.

"Розумію, наскільки вам боляче слухати від ваших людей про обвинувачення, які звучать на адресу східних і південних областей щодо фальсифікацій", - заявив чинний президент.

"Ця образа, яка не має під собою правових підстав, а тільки тиск на владу в цілому, що якщо не так (не визнаєте фальсифікацій), то - революційний шлях, який зараз пропонується на вулицях", - сказав Кучма.

За його словами, він радий тому, що на з'їзді депутатів всіх рівнів у Сіверодонецьку (Луганська область) все "відбувалося в правовому полі, що ніяких рішень про відділення або подібних цьому не було".

"Я розумію, що 5 тисяч представників, у кожного є своя думку про розвиток подій, у тому числі про самий твердий шлях", - відзначив президент.

"Ви тільки за єдину Україну", - додав він, підкресливши, що керівники цих областей прагнуть до того, щоб "люди мали можливість відчути через свою зарплату, пенсії, що влада працює для людей, а не робить те, у чому сьогодні її обвинувачують".

Як повідомлялося, у резолюції форуму в Сіверодонецьку говориться, що Всеукраїнський з'їзд народних депутатів і депутатів місцевих рад засуджує дії опозиції й залишає за собою право на проведення 12 грудня референдуму з питання зміни адміністративно-територіального устрою у випадку невизнання прем'єр-міністра Віктора Януковича президентом України.

ЦВК оголосив Януковича обраним президентом України за підсумками другого туру виборів 21 листопада. Офіційно це рішення не опубліковане.

Зараз опозиція заперечує у Верховному суді результати виборів.

27 листопада Верховна Рада прийняла постанову, якою, зокрема, визнала недійсними підсумки другого туру голосування на президентських виборах 21 листопада, які пройшли з порушеннями виборчого законодавства й не відображають повною мірою волевиявлення громадян.

Депутати висловили недовіру Центральній виборчій комісії у зв'язку з неналежним виконанням обов'язків, передбачених Конституцією й законами. Парламент також висловив недовіру ЦВК у зв'язку з неналежним виконанням обов'язків, передбачених конституцією й законами.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ЯНУКОВИЧ ЗАГРОЖУЄ РЕФЕРЕНДУМОМ, ЯКЩО ЙОГО НЕ ВИЗНАЮТЬ

З'їзд Януковича транслюють за допомогою Росії

Янукович обіцяє виконувати волю заколотників. Лужков бачить "підгодований апельсиновий шабаш". Кондитер Ахметова хоче нову державу із столицею в Харкові


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування