Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція повісила на побитих молотками ющенківців розправу над януковичами

Понеділок, 29 листопада 2004, 18:01
Центр громадських зв'язків УМВС України в Луганській області заявляє, що насправді сьогодні в Луганську жертвами нападу стали учасники мітингу на підтримку Віктора Януковича.

Як повідомили УНІАН у Центрі зв’язків з громадськістю УМВС України в Луганській області, у понеділок о 13.5 біля пам'ятника Тарасу Шевченку в Луганську відбувся мітинг на підтримку Януковича, у якому взяли участь близько 300 студентів з агітаційною біло-голубою символікою.

Вони скандували гасла і співали пісні на підтримку свого кандидата.

За версією ЦГЗ, під час проведення мітингу, приблизно о 13.30, з боку людей з оранжевою символікою, які перебували на цій же площі, відділились 13-15 чоловік з прутами і бітами.

"Врізавшись" у зібрання, вони почали безладно наносити удари по мітингувальниках. Все це тривало близько 2 хвилин. Після цього нападники розбіглися", повідомили у ЦГЗ.

"Що стосується десятків потерпілих журналістів, зокрема кореспондента агентства "Українські новини", а також кореспондента газети "Луганчане", волонтерів, координаторів ОБСЄ і т.д., які нібито отримали травми, то ніхто з них в міліцію не звернувся", підкреслюється у повідомленні правоохоронців.

ЦГЗ повідомляє також, що в результаті нападу постраждали троє співробітників міліції, які захищали громадян. Одного з них госпіталізовано.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

У понеділок у Луганську групою невідомих була жорстоко побита журналістка інформаційного агентства "Українські Новини".

Як стало відомо кореспонденту УНІАН, напад групи бандитів, озброєних молотками та іншою холодною зброєю, було вчинено близько 13.00 під час мітингу прихильників Віктора Ющенка.

За словами постраждалої, до колони прихильників Ющенка чисельністю близько 70 осіб підійшла колона прихильників Януковича чисельністю близько 300 осіб.

Коли колони зблизилися, раптово з натовпу виділилися близько 30 озброєних людей в чорних шкіряних куртках, і оточили колону прихильників Ющенка, у якій також були журналісти, які висвітлювали подію.

Бандити узяли натовп в щільне кільце і почали бити людей, забираючи мобільні телефони, відеокамери та іншу фіксуючу апаратуру. З колони випускали тільки постраждалих, у яких бандити відняли всі засоби зв'язку.

Нападаючі завдавали людям ударів по головам молотками, били ногами і важкими предметами. За словами очевидців, постраждало декілька десятків чоловік.

Читайте також:

Журналістів і прихильників Ющенка побили молотками


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування