Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович поскаржився маршалку Польші на опозицію. І звернувся за допомогою до Нідерландів

Понеділок, 29 листопада 2004, 19:20
Прем'єр-міністр Віктор Янукович заявляє, що опозиція поки що не йде на компроміс.

Про це він сказав під час зустрічі з делегацією польського Сейму, яка прибула до Києва на чолі з головою парламенту Юзефом Олекси.

Першим і головним питанням, яке цікавило польських парламентарів, було те, наскільки реальною є загроза від'єднання від України східних і південних регіонів. Ця загроза, підкреслили депутати польського сейму, дуже тривожить Польщу.

Янукович сказав, що все буде залежати від того, чи продовжить опозиція розмовляти з Україною мовою ультиматумів, чи продовжить опозиція вчинення антиконституційних дій.

"Якщо опозиція піде на компроміс, то процес розколу України вдасться зупинити. Якщо ні – загроза розколу буде цілком реальною", - сказав він.

Янукович повідомив польським парламентаріям про суть компромісу, який він запропонував Віктору Ющенку.

Прем'єр окреслив загрози, які існують стосовно економічного спаду в Україні з огляду на нестабільність політичної ситуації в країні. Він висловив тривогу з приводу того, що досягнення уряду, який він очолює, у економічному зростанні, підвищенні зарплат, пенсій можуть бути зруйновані дестабілізуючими діями опозиції.

Янукович також звернувся за допомогою до уряду Нідерландів у переконанні опозиції вести реальні переговори з вирішення політичної кризи в Україні.

У телефонній розмові з послом Нідерландів в Україні Монікой Френк у понеділок Янукович детально проінформував про політичну ситуацію в Україні, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

За його словами, "ультимативні дії і безапеляційні заяви опозиції радікалізують політичну ситуацію і підігрівають сепаратистські настрої в східних і південних регіонах країни, що викликає занепокоєння його особисто й уряду, що він очолює".

Прем'єр переконаний, що зняти політичну напругу в Україні можна винятково шляхом переговорів між політичними силами. При цьому Янукович підкреслив небажання опозиції знайти компроміс у ситуації, що виникла і закликав її представників сісти за стіл переговорів.

Френк від імені своєї країни, що зараз головує в Євросоюзі, висловила готовність надати всебічну допомогу для врегулювання політичної ситуації в Україні, повідомляє прес-служба.

УНІАН, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування