Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО: РОЗІГНАТИ МІТИНГ МАЛИ ВІЙСЬКА З ВАСИЛЬКОВА, БОРИСПОЛЯ І ДАРНИЦІ

Понеділок, 29 листопада 2004, 19:32
Юлія Тимошенко заявляє, що минулої ночі мав бути реалізований силовий сценарій, який вдалося відвернути завдяки "чесним офіцерам".

Як повідомила Тимошенко на мітингу на Майдані, "події розгорталися надзвичайно небезпечно".

За її словами, наказ про розгін наметового містечка на Хрещатику і пікетів адміністрації президента і Кабміну віддав один із заступників міністра внутрішніх справ.

Внутрішні війська спецпризначення мали прибути до Києва із частин, які дислоковані у Василькові, Борисполі, Петрівцях, в Дарниці на Броварському шосе і на 19 кілометрі Житомирської траси.

У коментарі "Українській правді" Тимошенко навела по хвилинах, коли були віддані команди. Так, у Василькові о 22:50 війська були приведені у повну бойову готовність, 23:10 почалося шикування колон. Наказ про відбій надійшов о 23:58.

У Петрівцях погрузка машин почалася о 23:30. Наказ про відбій також надійшов о 23:58.

За словами Тимошенко, операцію вдалося відвернути, бо знайшлися чесні офіцери і повернули війська.

"Давайте подякуємо офіцерам, які зупинили державний заколот!", - закликала Тимошенко на мітингу.

Під час акції вона також сказала, що завдяки тиску вуличних акцій Кучма сам пішов на контакт з Ющенком. "Він за своєю ініціативою зателефонував Віктору Ющенку і пішов на переговори без Януковича. Ви його зламали!", - сказала Тимошенко, звертаючись до людей.

За словами Тимошенко, зараз Кучма "практично готовий виконати ультиматум": прийняти відставки Януковича, генпрокурора Васильєва і міністра МВС Білоконя, а також підписати закон про вибори, "який дає вихід з кризи і створює умови для повторного голосування".

"Зараз командою юристів підготовлено документи для порушення кримінальної справи проти Кучми за зраду України і сепаратизм. Якщо він не підпише ці доленосні документи, справу буде порушено!".

"І серед слідчих буде конкурс, хто буде порушувати справу проти Кучми!", - додала Тимошенко.

Керівник виконкому Комітету національного порятунку Олександр Зінченко закликав людей прийти на мітинг під Верховну Раду. Він починається о 10 ранку, збір людей – о 9 ранку на Майдані Незалежності.

"Присягаймо собі, що ми доб’ємося перемоги!", - сказав Зінченко. Він звернувся до Ющенка: "Пане народний президенте, завтра ми доб’ємося перемоги!".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...