СОЛАНІ ПОДОБАЄТЬСЯ ІДЕЯ КУЧМИ ПРО НОВІ ВИБОРИ. Поляки відмовились зустрічатись з Януковичем

Понеділок, 29 листопада 2004, 21:00
Верховний представник Європейського Союзу по єдиній зовнішній політиці й політиці безпеки Хав'єр Солана позитивно сприйняв заяву президента України Леоніда Кучми, у якій той не виключив можливість проведення нових президентських виборів.

"Думаю, це гарна заява", - сказав Солана, відзначивши в той же час, що для її точної оцінки варто почекати детального тексту виступу Кучми, а також рішення Верховного суду України із приводу порушень, допущених у ході виборів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Маршалок Сейму Республіки Польща Юзеф Олекси повідомив, що президент України Леонід Кучма схиляється до варіанту проведення повторних виборів в Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Олекси повідомив на прес-конференції після зустрічі з Кучмою.

За його словами, Кучма занепокоєний напруженістю між Сходом і Заходом України. "У нас склалось враження, що Кучма усвідомлює важливість рішень, які він має прийняти, і як багато від них залежить", - сказав Олекси.

Він також повідомив, що Віктор Ющенко під час зустрічі з делегацією польського Сейму повідомив про готовність іти на різні компромісні варіанти - від проведення повторних виборів до переголосування другого туру виборів.

За словами Олекси, Ющенко також готовий до проведення додаткових виборів в областях, де було сфальсифіковано результати голосування.

Делегація Сейму також зустрілась з Віктором Януковичем, який також повідомив, що може погодитись на вибори. Олекси Він також зазначив, що двоє членів польської делегації відмовились зустрічатись з Януковичем, оскільки вважають, що на ньому лежить відповідальність за фальсифікацію виборів.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи пояснив Янукович, чому він був присутній на сепаратистському з'їзді у Сіверськодонецьку в неділю, Олекси сказав, що Янукович відповів: "Був присутній для того, щоб стримати радикалізм на Сході і щоб відвернути людей від таких дій".

Олекси зазначив, що сепаратистські ідеї, які лунають на Сході України, "були б нещастям для України". Він відзначив необхідність зберегти територіальну цілісність та ідейну єдність українського народу.

Він також повідомив, що Польща готова надати допомогу Україні у розв'язанні складної ситуації, у разі якщо Україна цього потребуватиме. "Коли сусідня дружня країна переживає труднощі, перебуває у серйозній ситуації, то турбуються її сусіди, зокрема, Польща", - сказав Олекси, повідомляє УНІАН.

Як відомо, президент Кучма як крайній випадок висловився за проведення повторних виборів президента. Також за нові вибори президента висловився екс-керівник штабу Януковича Сергій Тігіпко, який не виключив свою участь у них в якості кандидата.

Читайте також:

Кучма дійшов до того, що хоче неадекватних політичних рішень та президентських виборів

Штаб Януковича пропонує нові вибори. Тігіпко теж пішов би?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування