СОЛАНА, АДАМКУС Й КВАСНЄВСЬКИЙ ЗНОВУ ЛЕТЯТЬ У КИЇВ

Понеділок, 29 листопада 2004, 23:00
Верховний представник ЄС з єдиної зовнішньої політики й політики безпеки Хав'єр Солана перебуває на шляху в Київ, повідомив у вівторок міністр закордонних справ Нідерландів Бернард Бот. За його словами, він відправився туди з новою посередницькою місією.

Нідерланди в поточному півріччі головують у ЄС.

У представництві Європейської комісії в Києві повідомили, що Солана прибуває в столицю о 21.00 у вівторок. У цей же день відбудеться його зустріч із президентом України Леонідом Кучмою.

На середу запланована зустріч Солани із президентом Польщі Олександром Кваснєвським, а також двома кандидатами в президенти України - Віктором Ющенком й Віктором Януковичем. У цей час програма візиту Солани в Україну уточнюється.

У посольстві Польщі агентству поки не назвали точний час прибуття Кваснєвського, але повідомили, що його візит планується.

За повідомленням прес-секретаря Ющенка Ірини Геращенко, сам лідер блоку "Наша Україна" планує зустрітися із президентом Польщі Олександром Кваснєвським і верховним представником ЄС з зовнішньої політики й політики безпеки Хав'єром Соланою в середу в Києві.

У той же час, вона відзначила: "Я не готова сказати, у якому форматі буде проходити багатостороння зустріч".

У середу до України має прибути президент Литви Валдас Адамкус.

26 листопада в Києві відбулися переговори влади й опозиції за участю Олександра Кваснєвського, Хав'єра Солани, Валдаса Адамкуса, Яна Кубіша й Бориса Гризлова.

Учасники круглого столу домовилися про початок переговорів між сторонами та незастосування сили.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте також:

ЗАСІДАННЯ В МАРІЇНЦІ ЗАВЕРШИЛОСЯ, ЮЩЕНКО, КУЧМА І ЯНУКОВИЧ ДОМОВИЛИСЯ ПРО ПЕРЕГОВОРИ Й МИР

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News