Захід не підтримує розколу України. Путін слухається Шредера?

Вівторок, 30 листопада 2004, 10:00
Євросоюз і НАТО виступили проти розколу України внаслідок політичної кризи.

Про це заявили керівники організацій – Верховний представник ЄС із зовнішньої політики й політики безпеки Хав”єр Солана і Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер, передає Німецька хвиля

"Цілісність України є істотною. Ми не вітаємо будь-які загрози цьому", - заявив Верховний представник ЄС з зовнішньої політики й політики безпеки.

Керівник НАТО Яап де Хооп Схеффер також підкреслив важливість територіальної цілісності України. На його думку, відчуття єдності в межах однієї нації має допомогти знайти вихід із ситуації.

У свою чергу Хав'єр Солана сподівається, що розв'язанню кризи може допомогти відповідь Верховного суду України на скаргу опозиції про порушення під час виборів.

Він упевнений, що опозиція та влада, які зустрічалися в п'ятницю за участю міжнародних посередників, мають і надалі вести діалог, використовуючи всі законні шляхи вирішення конфлікту.

За словами Солани, насилля треба уникати всілякими засобами. Верховний представник ЄС також підкреслив, що надзвичайно важливим є зберегти суверенітет України.

В той же час німецький уряд закликає сторони конфлікту в Україні мирно і в межах закону знайти рішення, яке відображало б волевиявлення громадян.

Про це в понеділок повідомив речник уряду ФРН Бела Анда.

У понеділок урядовий речник у Берліні заявив, що телефонна розмова Ґергарда Шредера з Володимиром Путіним позитивно вплинула на президента Росії.

Анда зазначив, що саме після цієї розмови Путін оголосив, що Росія співпрацюватиме з будь-яким демократично обраним президентом України. Крім того, голови обох держав дійшли згоди щодо необхідності мирного і законного вирішення конфлікту.

Анда також висловив незгоду з тими, хто вважає, що Захід нібито втручається у внутрішні справи України. Речник наголосив, що розв'язання кризової ситуації є виключно внутрішньою справою держави.

При цьому Захід, на думку Анди, не втручається, а долучається до дебатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування