Азаров розповів про картоплю. Йому незручно коментувати дії Януковича

Вівторок, 30 листопада 2004, 10:49
Перший віце-прем'єр-міністр Микола Азаров виступає проти сепаратистських заяв і закликає скасувати незаконні рішення органів місцевого самоврядування щодо відмови перерахування коштів у державний бюджет.

Про це він заявив у вівторок, виступаючи з парламентської трибуни.

Азаров заявив, що не боїться відставки. "Ми працювали і мали здобутки, це не правда, що ми залишаємо країну з розбалансованою фінансовою системою", - сказав він.

Азаров наголосив, що уряд вносить ряд пропозицій до підготовленого парламентом проекту постанови. Зокрема, пропонується скасувати усі незаконні та несанкціоновані рішення штабів та органів місцевого самоврядування щодо виконання бюджету.

Крім того, пропонується забезпечити 100% виконання бюджету, а також зобов'язати місцеві влади спрямовувати першочергово усі отримані кошти до бюджетів усіх рівнів на виконання соціальних програм.

Він також закликав депутатів негайно ухвалити бюджет на 2005 рік.

"На моє переконання, незалежно від політичних переконань, необхідно терміново розпочати бюджетний процес", - сказав перший віце-прем'єр.

Азаров зауважив, що неприйняття бюджету не дасть можливості поліпшити соціальні стандарти для громадян України, а також не дасть можливості займатися капітальними вкладами з початку наступного року.

"Два тижні рішучих дій і ситуація буде як у літку, нам не потрібне бесміслєноє нагнєтаніє", - закликав Азаров.

На запитання Ігоря Осташа, як він оцінює з'їзд у Сіверодонецьку, Азаров відповів: "Ну, дорогой Ігорь, ну, що я коментуватиму дії прем'єра, це ж з мого боку некоректно, особисто я проти таких заяв".

Для розв'язання політичної кризи Азаров закликав вивести з обох команд радикалів, які заважають процесам. "Отодвіньтє екстремістов і згода будєт", - зазначив віце-прем'єр.

Він схвалив бажання людей захищати свій вибір, однак закликав людей повернутися до роботи і навчання.

Азаров розповів історію зі свого студентства, коли на вимогу направити студентів на копання картоплі його викладач відповів, що відповідає за підготовку спеціалістів, а не копання картоплі. За 5 років він жодного разу не їздив на копання картоплі.

Він звернувся до керівників опозиції повернути студентів до навчання, зазначивши, що студентство це "велика сила, вона показала свою політичну волю, свою підтримку, я особисто це ціную і вважаю ознакою політичної зрілості і зацікавленості в долі країни".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування