Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кушнарьов не хоче такого минулого як у Януковича і відмовляється від сепаратизму

Вівторок, 30 листопада 2004, 11:30
Голова Харківської обладміністрації Євген Кушнарьов заявляє, що не збирається проводити референдум про автономію на Харківщині.

Про це він заявив в ефірі української служби Бі-Бі-Сі.

"На Харківщині, в Харківській області, в повному обсязі діє Конституція і закони України. Ніяких дій щодо ніяких референдумів у нашій області не проводиться", - сказав Кушнарьов.

"Сьогодні збори депутатів усіх рівнів Харківської області, у яких брало участь 1466 депутатів, одним з пунктів резолюції записали: нашою найвищою метою є збереження єдності України. Можна поставити на цьому питанні крапку", - додав він.

Кушнарьов також зауважив, що "не було більш палкого прихильника незалежності і єдності України, і захисту мови державної на Харківщині, ніж він".

"Я таким був, таким є, і залишаюсь. Але я весь час казав і зараз кажу: хлопці, не будіть лихо, бо сьогодні на Сході люди налаштовані радикально, люди, які не замислюються над тим, чи це в конституційному полі, чи ні, це просто люди, які в цьому бачать свій захист. Вони це (сепаратистські заклики) підіймають як прапор цього захисту..." – сказав Кушнарьов.

Нагадаємо, що ввечері 26 листопада надзвичайна сесія обласної ради, яка обрала головою ради губернатора Євгенія Кушнарьова, доручила йому терміново втілити ідеї створення в Україні Східно-південної автономної Республіки.

Згідно з рішенням, Харківська обласна влада мала керувати місцевими управліннями міністерства внутрішніх справ України і з питань надзвичайних ситуацій, припинити переказувати гроші в державну казну, а свої дії погоджувати з іншими регіонами, які також підтримали Віктора Януковича.

"Я запевняю вас, що в Харківській області не буде ні донецької, ні львівської влади – буде тільки харківська влада!" – заявляв тоді Кушнарьов.

Спікер Литвин на сесії у вівторок нагадав, що "діяльність представників регіонів з розпалювання сепаратистських настроїв цілком підпадає під пункт 2 статті 110 кримінального кодексу (обмеження волі від 3 до 5 років), а також проти них можуть бути вжиті відповідні заходи генпрокуратурою та СБУ".

Читайте також:

Кушнарьов реально оголосив автономію Харківської області

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...