Богатирьова назвала сепаратизм рефлексом. Фракція Литвина – за відставку Януковича

Вівторок, 30 листопада 2004, 11:47
Лідер фракції "Регіони України" Раїса Богатирьова закликає парламент не підтримувати постанову про відставку уряду Віктора Януковича.

Про це вона заявила у вівторок з трибуни парламенту. При цьому присутні на засіданні зустріли її негативними вигуками, так що віце-спікер Мартинюк змушений був звернутись до запрошених на балконі і попросити їх "поводити себе чемно".

Виступаючи з трибуни, Богатирьова заявила, що хоче донести до парламенту думку виборців східної й південної України.

"Емоційне сприйняття не повинне педалювати тему сепаратизму", - зазначила депутат.

Вона нагадала, що 1 грудня минає 13 років з дня референдуму, коли "саме завдяки тій частині країни, яку називають російськомовною, Україна стала незалежною".

Богатирьова заперечила звинувачення на адресу цих регіонів у сепаратизмі, назвавши їх "виступи і звернення цих регіонів "рефлексом на знущання над Конституцією", а також "несправедливостю, яка роками розтікалася по регіонам".

"Жоден голос не закликає до сепаратизму, а тільки, щоб посадити за стіл переговорів, відновити конституційні права", - заявила Богатирьова, яка в неділю в Сіверодонецьку закликала провести референдум про автономію в разі визнання Ющенка президентом.

Вона також наголосила на неприпустимості відставки уряду.

"Не буває довічних урядів, як і довічних парламентів і президентів. Усі уряди у свій час ідуть у відставку. Якщо ми сьогодні відступимося трохи, то зрозуміємо, що не можна збурити ситуацію, зруйнувавши останній рубіж як уряд, що керує економічними процесами, ми зробимо велику біду. Буде новий президент і новий уряд і, і уряд піде у відставку у відповідності з Конституцією.

Богатирьова завершувала виступ без мікрофона, бо їй не вистачило часу і ніхто з фракцій їй його не передав.

У той же час представник Народної аграрної партії Михайло Касьянов назвав "заколотниками" тих , хто розпалює сепаратистські настрої. Він наголосив на необхідності вжити щодо них передбачені законодавством санкції.

Також фракція спікера Литвина готова "допомогти президенту" і підтримати рішення про про відставку Януковича, Васильєва й перевибори.

Лідер "Єдиної України" Богдан Губський також наголосив на недопустимості територіального розколу України . Він закликав "відкинути амбіції, коли батьківщина в небезпеці", не дати "розділити тріщиною на Ю і Я родини і сім'ї".

За його словами, причиною мітингів є "вир нагальних проблем суспільства", а самі мітинги є "демонстрацією народу невдоволення владою".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News