Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПОРА ПЕРЕХОДИТЬ ДО АКТИВНИХ ДІЙ І ВИСТУПАЄ ПРОТИ ПЕРЕГОВОРІВ "ІЗ ЗЛОЧИННОЮ ВЛАДОЮ"

Вівторок, 30 листопада 2004, 12:15
Громадянська кампанія "Пора" вважає, що нинішній процес розв'язання політичної кризи в Україні є категорично неприйнятним і оголошує дії президента Кучми та прем'єр-міністра Януковича "злочинними по відношенню до Конституції України"

"Пора" називає їх "особами, що здійснили спробу державного перевороту".

Про це йдеться у заяві "Пори" у зв'язку із загостренням політичної кризи в Україні за результатами 2-го туру виборів президента України 2004 року.

"Пора" вважає "неприйнятними дії політичної опозиції, яка розпочала переговори з групою заколотників".

"Ми вважаємо, що такі дії можуть дискредитувати новообрану владу в Україні і деморалізувати народний спротив, зокрема, представників правоохоронних органів і державних служб, що перейшли на бік народу", йдеться у заяві.

"Народна влада не має права вести перемовин із злочинцями, які вкрали голос народу та проводять дії на знищення української державності. "Пора" наголошує, що це не лише питання політичної перемоги Віктора Ющенка, а і питання перемоги моральності в політиці".

"ГК "Пора" з розумінням ставиться до ініціативи опозиції вирішити політичну кризу через відставку прем'єр-міністра за допомогою парламентського рішення, однак вважає її недостатньо ефективною, і у випадку провалу залишає за собою право до активних і рішучих дій".

"Пора" підтримує заяву коаліції "Сила народу", проголошену під час мітингу на Майдані Незалежності".

"Ми закликаємо Віктора Ющенка особисто і публічно оголосити заяву про припинення переговорів з державними злочинцями. Ворогам держави не має бути місця не лише в органах державної влади, а і в українській політиці".

"Ми вважаємо, що результатом будь-яких перемовин з президентом Кучмою та прем'єр-міністром Януковичем може бути лише їх повна капітуляція".

"Пора" наголошує, що в інтересах національної безпеки вже у найближчі кілька днів має розпочатися повноцінна робота державних установ під керівництвом новообраного президента. Тому "Пора" звертається до Верховного Суду України з проханням не затягувати прийняття рішень щодо 2-го туру виборів президента України 2004 року".

"У випадку неадекватних дій Верховного Суду, "Пора" звертається до єдиного легітимного органу державної влади – Верховної Ради України з пропозицією прийняти негайні рішення, які дозволять почати роботу новообраного президента Ющенка та закріпити його легітимність через проведення всеукраїнського референдуму протягом найближчих 3-х місяців".

"Ми вважаємо, що початок роботи новообраної влади має обов'язково супроводжуватися масовим притоком в українську політику молодих фахівців нової формації, а також люстрацією чи професійною атестацією працівників органів виконавчої влади".

ГК "Пора" заявляє, що "переходить до активних дій і за жодних обставин не поступиться принципами чесної політики". Разом з тим, у заяві не сказано, які саме дії збирається застосовувати "Пора".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
07:51
Вибори президента Північної Македонії: перший тур виграла опозиційна кандидатка
07:44
ЗСУ за добу відмінусували понад тисячу окупантів
Усі новини...