Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз ще сподівається на Кучму

Вівторок, 30 листопада 2004, 13:19
Лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз закликає чинного президента виконати "історичну місію" й відправити у відставку уряд, ЦВК, Генерального прокурора та голів облдержадміністрацій, які порушили Конституцію України.

Про це він заявив, виступаючи з парламентської трибуни, повідомляє прес-служба шатбу Ющенка.

Лідер соціалістів наголосив, що таким чином, у Кучми є можливість прискорити завершення виборчого процесу. "У цій ситуації багато залежить від Леоніда Кучми. У влади - гангрена, і треба відрізати хворі місця, бо ліків не існує", – сказав він.

Мороз наголосив, що нинішня політична криза підживлюється владою, яка "сама порушує закони та Конституцію, а нас змушує працювати в межах закону".

За його словами, витоки цієї кризи перебувають у масштабних системних фальсифікаціях, які в першому турі організувала адміністрація президента, а в другому - підхопив уряд. Нині ж "конструкція, створена адміністрацією президента, почала працювати в інший бік", – зазначив він.

Мороз наголосив, що такий поворот інтриг влади "підставив" і уряд, і колишню парламентську більшість, і самого Кучму. "Прикро, що багато спеціалістів не можуть реалізуватися в таких умовах", – сказав він, згадавши, зокрема, відставку глави Нацбанку Сергія Тігіпка.

Водночас Олександр Мороз висловив переконання, що парламент матиме достатньо політичної волі, аби адекватно відреагувати на нинішні події та прискорити вихід із політичної кризи.

Лідер СПУ закликав Кучму прийняти також рішення щодо відставки уряду та генерального прокурора Геннадія Васильєва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування