Замість російських ЗМІ правду про Україну розповідають соціологи

Вівторок, 30 листопада 2004, 13:20
Коаліція громадська організація "Новий вибір - 2004" закликала російські ЗМІ бути максимально об'єктивними при висвітленні українських подій.

Про це було заявлено на прес-конференції коаліції, що відбулася в російському інформаційному агентстві.

В конференції взяли участь голова Комітету виборців України Ігор Попов, науковий керівник Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бєкєшкіна, директор Школи політичної аналітики Національного Університету "Києво-Могилянська академія" Олексій Гарань і голова Комітету "Рівність можливостей" Олександр Чекмишев.

"Я сподіваюся, що російські журналісти знайдуть у собі мужність бути максимально об'єктивними, безсторонніми й правдивими, висвітлюючи щирі причини того, чому в багатьох містах нашої країни сотні тисяч людей відстоюють на вулицях своє право жити в конституційному суспільстві", - сказав Чекмишев.

Учасники прес-конференції висловили надію на те, що російська громадськість надасть моральну підтримку або, принаймні, з розумінням поставиться до таких прагнень українських громадян.

Також учасники заходу розповіли про сформовану соціально-політичну ситуацію в Україні після оприлюднення ЦВК результатів президентських виборів, про настрої громадян, надали фото- відеоматеріали масових акцій громадянської непокори в Києві й обласних центрах України, оприлюднювали дані соціологічних досліджень.

Попов, привів численні приклади порушення виборчого законодавства, які за його словами "дозволяють сумніватися в кінцевих результатах виборчої кампанії". Він говорив про голосування за відкріпними талонами, кримінальне втручання до виборчого процесу й інше.

Бєкєшкіна привела дані "Національного екзит-полу", проведеного 21 листопада провідними соціологічними структурами України. Навіть із врахуванням "фантастичної" явки виборців у східних областях, з результатом 54% на 43% лідирує Віктор Ющенко.

Нагадаємо, що провідні російські телеканали останнім часом видають перекручену інформацію про те, що відбувається в Україні.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News