Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СХІДНІ ГУБЕРАНТОРИ РАПТОВО ЗМІНИЛИ СВОЮ ПОЗИЦІЮ

Вівторок, 30 листопада 2004, 14:26
Голова Донецької обласної держадміністрації Анатолій Близнюк заявив у вівторок на зустрічі з журналістами, що "ніхто ніколи про автономію і відділення від України не говорив".

Як передає кореспондент УНІАН, він запевнив, що завжди говорив лише про федеративний устрій України.

Водночас Близнюк сказав, що призначеного раніше обласною радою на 5 грудня референдуму в області не буде.

"Згідно із законом, референдум проводиться після ухвалення рішення не раніше, ніж через місяць, і не пізніше, ніж через два місяці. Завтра о 10.00 буде сесія, і на ній буде запропоновано варіант проведення референдуму в установлені законом терміни. Про 5 грудня не йдеться", - заявив Близнюк.

Також в Донецькій області збираються розробити проект нової Конституції української держави.

Як заявив у вівторок на брифінгу в Донецьку глава обласної держадміністрації Анатолій Близнюк, Конституція буде складена на основі кращого світового досвіду й запропонована на розгляд Верховної Ради й усього народу України.

"Ми це зробимо для об'єднання націй, для створення національної ідеї. Ми напишемо, сподіваюся, найкращу Конституцію у світі", - відзначив Близнюк.

Донецька область не збирається виходити зі складу України. Про це повідомив донецький міський голова Олександр Лук'янченко.

За його словами, на референдум виноситься ініціатива про внесення змін до Конституції України в пункті державного устрою. "Зараз Україна є унітарною державою, питання ставиться про федерацію", - пояснив мер міста.

Лук'янченко запевнив, що всі дії проводяться в рамках існуючого законодавства України й жодних протизаконних дій не відбувається.

Донецька область хоче одержати статус самостійної республіки в складі федеративної України, відзначив він.

"Ці дії вживають тільки тому, що нас не чують. Волевиявлення більше 3 млн. виборців Донбасу зараз зовсім не враховуються", - додав Лук'янченко "Інтерфакс-Україна".

Тим часом, Генпрокуратура й СБУ порушила справи щодо сепаратизму й зазіхання на територіальну цілісність України. У рішенні СБУ серед сепаратистів називається керівництво Луганської, Харківської, Донецької, Дніпропетровської, Миколаївської областей і Криму.

Читайте також:

ГЕНПОКУРАТУРА Й СБУ ПОРУШИЛИ СПРАВИ ПО СЕПАРТИСТАХ. НЕВІДОМО ЯКИХ

Кушнарьов не хоче такого минулого як у Януковича і відмовляється від сепаратизму

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування