Щоб потрапити на прес-конференцію Януковича, треба пікетувати "Зоряний"?

Вівторок, 30 листопада 2004, 16:07
Прес-секретар Віктора Януковича Ганна Герман заявляє, що не може запрошувати журналістів на прес-конференції прем’єр-міністра через блокування Кабміну.

Про це вона заявила, відповідаючи на запитання "Телекритики", чому журналісти в понеділок не потрапили на прес-конференцію Януковича.

На запитання про те, коли відбудеться публічна прес-конференція прем`єр-міністра для усіх медіа, прес-секретар Януковича повідомила, що така прес-конференція вже відбулася в понеділок.

Водночас, за даними "Телекритики" у понеділок Янукович зробив заяву для преси у присутності мікрофонів декількох каналів.

Транслював у прямому ефірі цей захід лише канал "Україна". Решта подали відеозапис в новинах. Запитань журналістів не було. Януковича показували лише крупним планом, це дало підстави трактувати запис як заяву, а не прес-конференцію.

У той же час Герман стверджує, що на прес-конференцію "прийшли ті, котрі встигли". І відбулася вона в кінотеатрі "Зоряний".

На запитання про те, чому прес-служба Кабінету Міністрів не повідомляє про прес-конференцію уряду публічно, принаймні через агентства, Герман повідомила наступне: "Тому що у нас заблокували Кабінет Міністрів, і ми не можемо дістатися до роботи. Ми не маємо такої можливості".

На запитання, чи КМУ повідомляє про прес-конференцію тільки ті медіа, з яким співпрацює КМУ, Герман відповіла, що на прес-конференцію запросили тільки тих, хто "постійно чергує" біля штабу Януковича, у київському кінотеатрі "Зоряний". За словами Герман, запросили тільки цих журналістів.

Нагадаємо, що за словами Гавриша, у понеділок було оголошено про закриття штабу Януковича.

"Телекритика"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування